DOLAR 32,4441 0.03%
EURO 34,8704 0.05%
ALTIN 2.431,54-0,13
BITCOIN 20705050,94%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antibiyotik Kullanımı ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerine Yapılan Araştırma
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Antibiyotik Kullanımı ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerine Yapılan Araştırma

Antibiyotik Kullanımı ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerine Yapılan Araştırma

ABONE OL
Nisan 16, 2024 14:04
Antibiyotik Kullanımı ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerine Yapılan Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Georgetown Üniversitesi Araştırması: Antibiyotiklerin Öksürüğe Etkisi

Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Wisconsin Üniversitesi araştırmacıları, ABD’deki solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre;

Bakteriyel Enfeksiyonlar ve Antibiyotik Kullanımı

Araştırmacılar, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde uygun antibiyotiklerin reçete edildiği hastalarda antibiyotiklerin öksürük şiddeti veya süresini etkilemediğini belirledi. Bakteriyel enfeksiyonu olan hastalarda iyileşme süresi, antibiyotik alanlarla almayanlar arasında fark olmadan 17 gün olarak saptandı.

Mikrobiyolojik Testler ve Enfeksiyon Sınıflandırması

Araştırmacılar, mikrobiyolojik laboratuvar testlerinde patojen taraması yaparak hastaları dört sınıfa ayırdı: sadece bakteri, sadece virüs, hem bakteri hem virüs içerenler ve hiçbir organizma içermeyenler.

Araştırmanın Sonuçları ve Önemi

Araştırmacılar, üst solunum yolu enfeksiyonlarının antibiyotik reçetesi gerektiren durumlar olabileceğini belirtirken, alt solunum yolu enfeksiyonlarının daha ciddi olabileceğini vurguladılar. Antibiyotik kullanımının gereksiz yere artması, ciddi yan etkilere yol açabileceği uyarısında bulundular.

Journal of General Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, antibiyotik kullanımının kontrollü olmamasının sağlık sorunlarına ve ekonomik kayıplara neden olabileceğini ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.