DOLAR 32,5435 0.24%
EURO 34,9486 0.43%
ALTIN 2.441,370,12
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vakalar artıyor ama maske takan yok

Vakalar artıyor ama maske takan yok

ABONE OL
Eylül 13, 2020 11:17
Vakalar artıyor ama maske takan yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Eylül’de İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle mesken dışında her yerde maske takmak zorunlu hale getirildi. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla uygulama sürerken, Diyarbakır’da son günlerde vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen bu yasağı ihlal edenler oldu.

Kentin en işlek caddeleri arasında yer alan merkez Yenişehir ilçesindeki Yaşar Kemal Caddesi’nde de yürüyenlerin arasında maskesiz çok sayıda kişi görüldü. Maskeleri kollarına veya çene altlarına takarak gezenler ise kameraları görünce yüzlerini kapatmaya çalıştı.

(FOTO: DHA)

Yaşar Kemal Caddesi’ndeki esnaf Adem Pusat, maske kuralının dikkate alınması gerektiğini ifade ederek, dört gün önce amcasını corona virüsünden kaybettiğini söyledi. Pusat, “Şu an bir amcamın da yoğun bakımda tedavisi sürüyor. İnsanlarımız bu işi ciddiye almıyor. Maske ve sosyal mesafeye çok önem verilmesi gerekiyor” dedi.

(FOTO: DHA)

Öte yandan, trafik ekipleri de kent genelindeki denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, yaya ve motorize olarak yoğunluğun olduğu duraklar ile taksi, minibüs ve otobüslerde maske kuralları ile alınan tedbirleri kontrol etti. (DHA)

 

İLGİLİ HABERDiyarbakır Tabip Odası duyurdu: Bugün sadece bir hastanede 15 kişi öldüDiyarbakır Tabip Odası duyurdu: Bugün sadece bir hastanede 15 kişi öldü

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.