DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul

Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul

ABONE OL
Mart 17, 2024 16:05
Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terminal İstanbul: Yeni Girişimcilerin Yetişeceği Bir Girişimci Fabrikası

Terminal İstanbul Projesi, Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki en iddialı projelerden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye Yüzyılı’nda ekonomide yazılacak yeni başarı hikayesinin ana aktörü olarak değerlendirilen bu proje, yeni girişimcilerin yetişeceği bir girişimci fabrikası olarak nitelendiriliyor.

138 Bin 600 Metrekare Alanda 2 Bin Teknoloji Firmasına Hizmet

Terminal İstanbul, Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının büyüdüğü, somutlaştığı ve başarıya ulaştığı merkez haline dönüşecek. Dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi olacak bu proje, 138 bin 600 metrekarelik alanda 2 bin teknoloji firmasına hizmet edecek. Ayrıca her yıl onlarca etkinlik düzenleyecek kapasiteye sahip Türkiye’nin en büyük teknoparkı da burada kurulacak.

Yenilikçi Projelerin Gerçekleşmesini Hızlandıracak Yapılar

Terminal İstanbul bünyesinde modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırıcı programları, ortak çalışma alanları ve AR-GE laboratuvarları gibi yenilikçi projelerin gerçekleşmesini hızlandıracak yapılar bulunacak. Küresel teknoloji şirketleri ve yatırım fonları ile girişimlerin yeni buluşma adresi olacak Terminal İstanbul, aynı zamanda girişimciliğin sadece iş dünyasıyla değil aynı zamanda toplumla bağını güçlendirecek çalışmalara da ev sahipliği yapacak.

Gençlerin Gelişimine Katkı Sağlayacak Eğitimler

Terminal İstanbul içerisinde özellikle gençlerin gelişimine katkı sağlayacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri, Yazılım Okulları ve Çocuk Üniversitesi yer alacak. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise düzeyindeki özel yetenekli öğrenciler yaparak öğrenme ve takım çalışması esaslı eğitimlere dahil edilecek. 18 yaşından büyük gençlere ücretsiz yeni nesil yazılım eğitimi verilecek ve Türkiye’nin en büyük Bilim Merkezi ile de 7’den 77’ye herkes bilimle buluşacak. Ayrıca her yıl 10-13 yaş aralığındaki bin çocuğun bilim ve teknoloji alanında teorik bilgileri deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacakları Çocuk Üniversitesi de projenin içinde yer alacak.

Millet Bahçesi ile Yeni Bir Yaşam Alanı

Hemen yakınında yer alan Millet Bahçesi ile birlikte Terminal İstanbul, yeni bir yaşam alanı olarak, bilim ve toplumun buluşma noktası olacak. Proje, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getirecek ve Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarısına önemli katkılar sunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.