DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047722-2,23%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polonya Hava Kuvvetleri, Fırlatılan Füze Nedeniyle Teyakkuz Durumunda
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Polonya Hava Kuvvetleri, Fırlatılan Füze Nedeniyle Teyakkuz Durumunda

Polonya Hava Kuvvetleri, Fırlatılan Füze Nedeniyle Teyakkuz Durumunda

ABONE OL
Mart 24, 2024 14:04
Polonya Hava Kuvvetleri, Fırlatılan Füze Nedeniyle Teyakkuz Durumunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya Hava Sahası İhlal Edildi

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya’nın Ukrayna’yı yoğun bombardımanında fırlattığı füzenin ülkenin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle “teyakkuz” durumuna geçti.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Açıklama Yaptı

CNN’nin haberine göre, Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Rusya’nın uzun menzilli uçaklarından fırlatılan seyir füzesinin Polonya hava sahasını 39 saniye ihlal ettiği belirtildi.

Polonya Ordusu Sürekli Teyakkuz Halinde

Açıklamada, Polonya ordusunun Ukrayna topraklarındaki durumu yakından takip ettiği ve hava sahasının güvenliğini sağlamak için sürekli teyakkuz halinde olduğu vurgulandı. Gerekli tüm prosedürler devreye sokularak hem Polonya hem de müttefik uçaklarının “aktif” hale getirildiği bildirildi.

Ukrayna ise Rus ordusunun Kiev’e yönelik saldırısında “Tu-95MS” tipi stratejik bombardıman uçaklarından “X-101”, “X-555” ile “X-55” tipi seyir füzelerini kullandığını duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.