DOLAR 32,5435 0.24%
EURO 34,9486 0.43%
ALTIN 2.441,370,12
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Yönergesiyle Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı

MEB Yönergesiyle Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı

ABONE OL
Mart 9, 2024 15:05
MEB Yönergesiyle Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB’den Yeni Yönerge:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönergesiyle resmi ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve temel beceri kazanmalarını sağlamak için beceri geliştirme programları açabilecek.

Becerileri Geliştirme Programları:

Öğrencilerin istekleri doğrultusunda açılacak beceri geliştirme programlarının detayları, kurs alanları, süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli ve diğer hususlar, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuzda belirtilecek.

Öğrenci Kabul Şartları:

Yönergeye göre, kurs merkezleri, aynı tür okullardan öğrenci kabul edecek. Bu sayede yaz dönemi kursları ve yaz okullarına yerleşim birimlerinden katılım sağlanacak. Ayrıca uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrenci şartıyla kurs açılabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.