DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2036850-2,60%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Soylu: Hatay’daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında
  • Haber Ondan
  • İçişleri Bakanı Soylu: Hatay’daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Soylu: Hatay’daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında

ABONE OL
Ekim 12, 2020 01:06
İçişleri Bakanı Soylu: Hatay’daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’daki yangının ardından geldiği ilde soruşturmaya dair detaylar paylaştı. İlgililerden soruşturmanın son duruma dair bilgiler alan Soylu, “Şu anda 2 kişi gözaltında. Soruşturmalar sürdürülüyor. Bir sonuca ulaşılırsa kamuoyuyla paylaşırız” dedi.

“UCUZ ATLATILDI”

Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

*Atacağımız adımlar ne kadar çabuk olursa, buradaki vatandaşlarımızla birlikte rahat bir şekilde atlatmış oluruz düşüncesindeyiz. Bakan yardımcımız ve valimizle yaptığımız değerlendirmelerde bana ucuz atlattığımızı söylediler.

*Çünkü meskûn mahale sıçraması bizim için daha büyük bir felaket oluşturabilirdi. Bundan sonra alacağımız tedbirlerle bir daha böyle meselelerle karşılaşmayız.

*Vatandaşlarımız bu olayı bir vesile kılarak; ormanlar bizim emanetimiz, tarihi, coğrafya ve inancımızın emaneti. Buralarda piknik, gezinti yaparken çok dikkatli olmak gerekir.

*Yapılacak en küçük ihmal, telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya bırakır. Dikkatli olmalıyız düşüncesindeyim.

“2 KİŞİ GÖZALTINDA, SORUŞTURMA SÜRÜYOR”

Şu an 2 kişinin gözaltında olduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirten Soylu, “Bir sonuca ulaşılırsa kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

Yangınla ilgili sosyal medya paylaşımı yapan 4 kişiden 2’si’nin yurt dışında olduğunu, 2’sinin ise yurtiçinde tespit edilerek gözaltında alındığını açıklayan Soylu, şöyle devam etti:

*Yurt içindekiler gözaltına alındı. Yurtdışındakilerle ilgili gerekli suç duyuruları oluşturuluyor. Mahkeme kararları alınıyor. Türkiye’ye girdikleri zaman da gerekli adli mercilerin talimatları hemen uygulanıyor.

*Bu olay; terör örgütünün hadisesi olup olmadığı tahkikat sonucu ortaya çıkacaktır ama sosyal medya üzerinde Türkiye’de huzursuzluk oluşturmaya çalışanlar var. Bu tahrike kapılmamalı.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALİMATLARI VAR”

*1 Ocak’tan bu yana “Ateşin Çocukları” da dahil olmak üzere, üstlenilen 850 olay var. Bu olayların 400 tanesi hiç yok. 300’ü başka sebeplerle kaynaklandığı tespit edilmiş,

*Yaklaşık 90 tanesinin soruşturması devam ediyor. 22 tanesinin terör örgütü PKK ile irtibatlı olabileceği konusunda tespitler var. Bizim görevimiz bir tane dahi yaptırmamaktır.

*Terör örgütünün böyle bir propagandası var, rakamlarla kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bizim bu konudaki tahkikat devam ediyor. Yangının nedeni tahkikatlarla ortaya çıkacak. Terör örgütü PKK’nın ormanların yakılması konusunda talimatları var.

İlginizi ÇekebilirHatay'daki yangın kontrol altına alındı, yürek burkan manzara ortaya çıktıHatay’daki yangın kontrol altına alındı, yürek burkan manzara ortaya çıktı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.