DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20799741,41%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hayvanseverler soruyor: Hayvanların yaşamını güvence altına alacak kanun nerede?
  • Haber Ondan
  • Hayvanseverler soruyor: Hayvanların yaşamını güvence altına alacak kanun nerede?

Hayvanseverler soruyor: Hayvanların yaşamını güvence altına alacak kanun nerede?

ABONE OL
Ekim 5, 2020 00:40
Hayvanseverler soruyor: Hayvanların yaşamını güvence altına alacak kanun nerede?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvanseverler, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘neyi bekliyor’ dediği ancak hala Meclise gelmeyen hayvanlarla ilgili kanun teklifinin önceliklendirilmesi çağrısında bulunuyor.

Bu konuda resmi görüşmelerini sürdüren  Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Kurucu Onursal Başkanı ve Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu Kurucular Kurulu Üyesi Şebnem Aslan, 4. yasama yılına giren meclisin halen hayvanların haklarını koruyacak, onların yaşamalarını güvence altına alacak bir kanun çıkaramadığını hatırlattı.

Aslan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, bakanlara ve milletvekillerine seslendi. Yaklaşık 400 STK’yı temsil eden Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu’nun öncelikli talepleri şu şekilde:

*5199 sayılı kanunun Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını, mevzuatta sahipli-sahipsiz hayvan ayrımının ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

*Cezalar kısmında öldürme, tecavüz, dövüş, işkence, bir hayvanın neslini yok etme tarzındaki suçlarda ceza alt sınırının 3 yıldan başlatılmasını, cezanın asla ertelenmemesini, para cezasına çevrilmemesini ve takdiri indirim gibi seçenek yaptırımların uygulanmamasını talep ediyoruz.

*İhlallerde şikayet şartının aranmamasını, savcılıkların re’sen soruşturma açabilmesini, savcılıklarda mutlaka hayvan hakkı ihlali soruşturma büroları kurulmasını talep ediyoruz.

*Biz hayvan hakkı savunucularının kırmızı çizgisi mevcut kanundaki 6. madde olan sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu yapılmak üzere alındığı yere bırakılması maddesidir. Bu maddenin asla değiştirilmemesini, hiçbir şekilde ekleme ya da çıkarılmamasını, aynen olduğu gibi bırakılmasını talep ediyoruz.

İlginizi ÇekebilirKoruyana ceza, işkence yapana serbestlik... Hayvan hakları savunucuları isyan etti!Koruyana ceza, işkence yapana serbestlik… Hayvan hakları savunucuları isyan etti! İlginizi ÇekebilirBugün Hayvanları Koruma Günü! 4 Hayvanları Koruma Günü'nün anlamı nedir?Bugün Hayvanları Koruma Günü! 4 Hayvanları Koruma Günü’nün anlamı nedir?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.