DOLAR 32,3776 -0.2%
EURO 34,8086 0.14%
ALTIN 2.437,54-0,03
BITCOIN 2041835-1,05%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Faik Öztrak kimdir, kaç yaşında?

Faik Öztrak kimdir, kaç yaşında?

ABONE OL
Eylül 10, 2020 11:06
Faik Öztrak kimdir, kaç yaşında?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FAİK ÖZTRAK KİMDİR?

Faik Öztrak 1954 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ekonomist olan Öztrak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. İngiltere Birmingham Üniversitesinde Kalkınma Finansmanı alanında yüksek lisans yaptı.

DPT’de uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkanvekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. BDDK Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Bir gazetede ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumunda direktörlük görevinde bulundu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği üzerine yazdığı makaleleri yayımlandı.

FAİK ÖZTRAK’IN SİYASİ HAYATI

23, 24, 25 ve 26. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomik ve Mali Konular Komitesi Başkanlığına seçildi. 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesi olarak görev aldı. Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı seçildi. NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği yaptı.
İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.