DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21567670,26%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Piyasaların Yoğun Bir Haftaya Hazırlanması

Piyasaların Yoğun Bir Haftaya Hazırlanması

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 16:24
Piyasaların Yoğun Bir Haftaya Hazırlanması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Enflasyon Raporunu Açıklayacak

Yurt içindeki piyasalar, Perşembe günü büyük bir olaya odaklanacak. Merkez Bankası, yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak. Bu rapor kapsamında yıl sonu enflasyon tahminleri, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından paylaşılacak. Karahan’ın ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeleri, piyasaların gündeminde önemli bir yer tutacak.

Veri Takvimi Hareketli Günler Geçirecek

Türkiye İstatistik Kurumu’nun veri takvimi de bu hafta oldukça hareketli geçecek. Çarşamba günü Nisan ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklanacak. Aylık ve yıllık bazda en fazla getiri sağlayan yatırım araçları belirlenecek. Perşembe günü mart ayı dış ticaret endeksleri duyurulacak. Cuma günü ise mart ayı sanayi üretim endeksi rakamları açıklanacak. Üretimin nabzını tutan bu veriler, Türkiye’nin büyüme görünümüne ışık tutacak.

İşsizlik Oranı Verileri de Açıklanacak

Haftanın diğer önemli verilerinden biri de işsizlik oranı olacak. TÜİK, mart ayı iş gücü istatistiklerini Cuma günü açıklayacak. Şubatta işsizlik oranının yüzde 8.7’ye gerilediği biliniyor. İşsiz sayısının da azaldığı bu dönemde, politikaların etkisiyle işsizlikteki düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.