DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2158856-0,21%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu’ndan Ailelere Tavsiyeler

Cenk Sabuncuoğlu’ndan Ailelere Tavsiyeler

ABONE OL
Kasım 19, 2021 08:29
Cenk Sabuncuoğlu’ndan Ailelere Tavsiyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar, mentör ve profesyonel koç olarak kariyerine devam eden ayrıca Yeni Yaşam Global adlı kuruluşunda kurucusu olan Cenk Sabuncuoğlu özellikle genç jenerasyonla iletişim kurma noktasında ailelere tavsiyelerde bulundu. Teknolojinin ön planda olduğu bir dönemde yaşadığımızın altını çizen Cenk Sabuncuoğlu çocukları tamamen teknolojiden uzak tutmanın günümüz şartlarında mümkün olmayacağını belirtti. Bu nedenle çocuklar ile teknolojik cihazlar arasında doğru bir uzaklığın belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Kullanılmalı fakat gereklilik ve ihtiyaç kriterleri belirlenmeli dedi.

Öte yandan çocukların sağlıklı bir iletişim kurabilmesi ve eğitim hayatında başarılı olması için küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığının da kazandırılması gerektiğinin altını çizdi. Cenk Sabuncuoğlu bu anlamda çocukların dikkat eksikliği başta olmak üzere sınav kaygısı hiperaktivite ve daha birçok sorunla ilgili anne babaların keşfinden itibaren profesyonel destek almaları gerektiğini vurguladı.

Yeni Yaşam Global olarak çocuklara bu anlamda profesyonel hizmetler sunduklarını belirten Cenk Sabuncuoğlu, “Koçluk desteği alarak çocukların kendilerini doğru tanımaları ve doğru meslek seçimleri konusunda doğru adımlar atmalarını sağlamak mümkün. Burada aslında süreç anne-babaların farkındalık kazanması ile başlıyor. Bir çok anne baba çocukları ile doğru iletişim kuramıyor fakat bununla ilgili somut adımlar atmıyor. Profesyonel koç ile hareket etmek çocukların sınav başarısını arttırdığı gibi aynı zamanda özgüvenlerini ve motivasyonlarını da üst seviyeye çıkartıyor.” Dedi.

Bu nedenle anne babaların çocuklarının ihtiyaç ve beklentilerini doğru gözlemleyerek hareket etmelerini vurgulayan Cenk Sabuncuoğlu, her anne-babanın toplumsal bir rolü olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.