SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul14° Az bulutlu7:10İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dünkü alış ağırlıklı seansın ardından günü yüzde 0,60’lık bir artışla 13.890,91 puandan tamamladı. Endeks, bugünkü açılışta önceki kapanış değerine göre 11,71 puan ve yüzde 0,08’lik bir yükselişle 13.902,62 puana ulaştı.

Açılış itibarıyla bankacılık endeksi yüzde 0,19, holding endeksi ise yüzde 0,03 oranında değer kaybetti. Sektör bazında en fazla kazancı yüzde 1,33 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi elde ederken, en çok gerileyen sektör yüzde 0,24 ile gıda ve içecek oldu.

Küresel Piyasalarda Temkinli İyimserlik

Küresel piyasalarda, ABD ve İran arasındaki olası bir anlaşmaya yönelik umutlar sürerken, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarının yeniden başlamasıyla piyasalarda temkinli bir iyimserlik hakim. Bu durum, olası bir anlaşma sürecinin kırılgan bir zeminde ilerlediğini gösteriyor.

İran basını, Bender Abbas limanı yakınlarında duyulan patlama seslerinin ardından Sirik ve Cask bölgelerinde de benzer seslerin geldiğini bildirdi. ABD-İran geriliminde sona yaklaşıldığına ve Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılabileceğine dair iyimser mesajlar olsa da, diplomatik gelişmelerin henüz somut bir anlaşmaya dönüşmemesi, petrol fiyatlarındaki düşüşün kalıcılığına dair soru işaretlerini artırıyor.

Analistler, bugünkü yurt içi veri gündeminin sakin olduğunu belirtirken, yurt dışında New York Fed tüketici güven endeksi ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini vurguladı. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 14.000 ve 14.100 seviyelerinin direnç, 13.800 ve 13.700 puanın ise destek konumunda bulunduğunu kaydettiler.

Benzer Haberler

Tümü
YEKA Yarışmaları 23 Kasım’da Enerji Kapasitesi Tahsis Edecek
YEKA Yarışmaları 23 Kasım’da Enerji Kapasitesi Tahsis Edecek
Gelecek Yıl Ulaştırma Programlarına 1 Trilyon Lirayı Aşan Ödenek Ayrıldı
Gelecek Yıl Ulaştırma Programlarına 1 Trilyon Lirayı Aşan Ödenek Ayrıldı
Merkez Bankası Faiz Kararını 22 Ekim’de Açıklayacak
Merkez Bankası Faiz Kararını 22 Ekim’de Açıklayacak
Gram Altın Güne Yükselişle Başladı
Gram Altın Güne Yükselişle Başladı
Sermaye Kaybı Yaşayan Şirketlere Kolaylık Süresi Uzatıldı
Sermaye Kaybı Yaşayan Şirketlere Kolaylık Süresi Uzatıldı
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması