DOLAR 32,4612 -0.11%
EURO 34,8353 -0.52%
ALTIN 2.440,280,19
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30 Temmuz-3 Ağustos yasağı var mı?
  • Haber Ondan
  • Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30 Temmuz-3 Ağustos yasağı var mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30 Temmuz-3 Ağustos yasağı var mı?

ABONE OL
Temmuz 25, 2020 20:47
Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 30 Temmuz-3 Ağustos yasağı var mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı hazırlıklarına başlayan ve tatil planlarını yapan vatandaşlar, bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını öğrenmek istiyor. İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili yetkililerden yapılan son açıklamalar…

KURBAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra, il bazında bazı yakların olacağını söylemişti.

Bakan Koca şunları söyledi;

Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.

ERDOĞAN: YASAK YOK!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söyledi.

Erdoğan’ın sözleri şöyle;

“Kurban Bayramı’nın özellikleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek. Bunun yanında herkes özellikle de birbirini ziyaret edecek. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.