DOLAR 32,4539 -0.18%
EURO 34,8256 -0.63%
ALTIN 2.440,680,19
BITCOIN 2077770-1,47%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlıktan kripto para açıklaması: Kaygıları biz de paylaşıyoruz
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Bakanlıktan kripto para açıklaması: Kaygıları biz de paylaşıyoruz

Bakanlıktan kripto para açıklaması: Kaygıları biz de paylaşıyoruz

ABONE OL
Mart 2, 2021 13:21
Bakanlıktan kripto para açıklaması: Kaygıları biz de paylaşıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralara ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan kripto para açıklaması: Kaygıları biz de paylaşıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralara ilişkin gelişmelerin ve ülkedeki durumun yakından takip edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan, kripto paralardaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları Bakanlığın da paylaştığı belirtildi.

Açıklamada, “Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında, Merkez Bankası, BDDK, SPK ve diğer kurumlarla iş birliği halinde çalışmalar yürütülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Açıklaması pic.twitter.com/TlbVV0Zty3

— T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı (@HMBakanligi) March 1, 2021

SABAH YAZARI ULUÇ ELEŞTİRMİŞTİ

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı Bitcoin haberlerine sessiz kaldığı için eleştirmişti.

Uluç yazısında, “Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde.. ‘Merkezi olmayan yatırımlar şüphelendiriyor.’ ABD Hazine Bakanı Janet Yellen.. ‘Bitcoin konusunda kaygılarım fazla.’ Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers.. ‘Paranız bir anda sıfırlanabilir.’ Uzman ekonomist Nouriel Roubini.. ‘Dolandırıcılık içeren sözde varlık.’ ..Ve çağrımıza rağmen hâlâ konuşmayan.. Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan!” ifadesini kullanmıştı.

Uluç, şunları söylemişti:

“Bu ülkede, bilgisayarın hangi sitesine girerseniz girin, orada mutlak Bitcoin ile nasıl kısa zamanda zengin olunacağını anlatan haberler ve altında övgü yorumları var. Hemen altında da…

“Tıklayın ve hemen başlayın” diye sizi “Tık” diye anında Bitcoinci yapacak bir işaret!..

Her bilgisayarın her sitesi bu bitlerin akınına uğramışken, çocuklar bile iki tıkla “Bit”e ulaşırken, dünyayı sallayan bu kayıt dışı, devletler tarafından denetimi imkânsız, herkesin kendisine özel, başka hiç kimsenin bilmediği şifresi ile el değiştiren, bu yüzden kara para aklamak isteyenler tarafından kullanılan Bitcoin için, bir ülkenin sorumlu bakanı nasıl susar?. “Bana ne” deme hakkınız var mı, Sayın Elvan?”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.