Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nisan-haziran dönemi iş gücü istatistiklerine ilişkin NSosyal’deki hesabından paylaşım yaptı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının son on çeyrektir tek haneli seviyesini koruduğunu belirten Yılmaz, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,6 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Ayrıca, bu oranın OVP’de öngörülenden daha olumlu bir seyir izlediği vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gençler ve kadınlardaki istihdam artışının, kapsayıcı büyümenin en net göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Gençlerin iş gücüne katılım oranının geçen yıla göre 1,1 puan yükseldiğini ve işsizlik oranının 0,4 puan gerilediğini açıkladı. Bu gelişmelerin istihdam ve üretim politikaları ile nüfus politikaları açısından takip edildiğinin altını çizdi.
2025’in ikinci çeyreğinde mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre, genç istihdamının artması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, istikrarlı ve dengeli büyüme anlayışıyla istihdam artışını kalıcı kılacak politikaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Kalkınma odaklı politikalarla enflasyonun düşürülmesi ve büyüme için güçlü bir zemin oluşturularak sosyal refahın kalıcı olarak artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]