DOLAR 32,3314 -0.61%
EURO 34,7571 -0.29%
ALTIN 2.412,72-0,40
BITCOIN 1850001-4,37%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü Solist Hetfield’in Dövmesi

Ünlü Solist Hetfield’in Dövmesi

ABONE OL
Nisan 18, 2024 18:08
Ünlü Solist Hetfield’in Dövmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metallica’nın Solisti Hetfield’in Dövmesinde Anlamlı Detay

Çarşamba günü Instagram’da paylaşılan bir gönderide ünlü solist Hetfield, orta parmağına kazınmış maça ası tasarımını gösterdi.

Dövmenin Anlamı

Dövmede kullanılan mürekkebin, Motörhead kurucusu Lemmy Kilmister‘ın dokuz yıl önce kanserden ölmesinin ardından Hetfield’e verilen küllerin bir kısmıyla karıştırıldığı öğrenildi.

Hetfield, “Arkadaşım ve ilham kaynağım Bay Lemmy Kilmister’a selamlar. O olmasaydı Metallica da olmazdı” diye yazdı.

Ünlü solist, tanınmış dövme sanatçısı Corey Miller tarafından tasarlanan dövmenin “dünyaya hâlâ kuş uçurabiliyor” anlamına geldiğini ekledi.

Lemmy Kilmister ve Motörhead

Kilmister, uyuşturucu kullanımı nedeniyle Hawkwind rock grubundan kovulduktan sonra 1975 yılında Motörhead‘i kurdu.

Motörhead, 1980’lerin ikonik “Ace of Spades” de dahil olmak üzere 22 albüm yayınlayarak heavy metal müziğin Britanyalı öncüleri oldu.

Metallica ve Motörhead İlişkisi

Metallica, dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satan 80’li yılların bir diğer rock grubu olup, Motörhead‘in oluşumları, sesleri ve kariyerleri üzerindeki etkisi konusunda her zaman açık davrandı.

2016’da konuşan Hetfield, ünlü müzisyenin ölümünün onu perişan ettiğini belirterek, “Hiç şüphe yok ki, o olmasaydı Metallica olmazdı. O ortalıktayken her şey yoluna girecekmiş gibi hissediyordum” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.