TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15. Büyükelçiler Konferansı’nda, Türkiye’nin dış politikasını daha etkin hale getirmek için atılması gereken adımların önemine vurgu yaptı. Dış politikanın güvenlik ve savunma ile iç içe geçtiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin yeni dünya şartlarına uyum sağlayarak daha aktif ve öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Kurtulmuş, Türkiye’nin çok kutuplu bir dünyada güçlü bir aktör olma potansiyeline sahip olduğunu ve yeni dönemde önemli fırsatlar yakalayacağını söyledi. Türk diplomasisinin zorlu ancak belirleyici bir süreçten geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin uluslararası ilişkilerde daha güçlü bir konuma yükselmesi gerektiğini belirtti.
Kurtulmuş, Türkiye’nin Filistin ve Suriye meselelerine verdiği öneme de değindi. Filistin’in Türkiye için milli bir mesele olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, adalet ve barış için çaba harcadıklarını belirtti. Suriye’de güçlü ve demokratik bir geleceğin kurulmasını önemsediklerini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’nin bölgedeki istikrar için çaba sarf ettiğini kaydetti.
Sözlerini noktalarken, Kurtulmuş Türkiye’nin uluslararası alanda etkin bir aktör olmaya devam edeceğini ve bölgesel barış ve istikrar için çaba göstereceğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.