Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Balıkesir’deki 8. Olağan İl Kongresi’ne katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan konuşmasında, Karesi ilçesindeki mühimmat üretim tesisinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Olayın ardından Savunma, İçişleri ve Çalışma Bakanlarını şehre gönderdiklerini belirten Erdoğan, adli ve idari soruşturmaların başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, patlama sonrası yaralıları ziyaret ettiklerini ve ailelerin acılarını paylaştıklarını ifade etti.
Erdoğan, muhalefetin talihsiz açıklamalar yaptığını ve acıları siyaset malzemesi olarak kullandığını dile getirdi. Balıkesir’deki patlamanın sadece şehri değil, tüm Türkiye’yi derinden etkilediğini belirten Erdoğan, siyasetin acıları istismar etmek olmadığını vurguladı.
Erdoğan, Suriye’deki kriz ve mülteci konusuna da değindi. 13 yıldır süren insani krizin sona erdiğini ve Suriye halkının zafer kazandığını belirtti. Türkiye’nin mültecilere kucak açtığını ancak bazı kesimlerin bu durumu negatif propaganda aracı olarak kullandığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin karşılaştığı zorluklara rağmen milletin desteğiyle başarılı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde de millete hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, siyasetin milletin menfaatine odaklanması gerektiğini vurguladı.
Erdoğan’ın Balıkesir’deki kongre konuşması ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, siyasi ve toplumsal konularda önemli mesajlar içeriyordu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.