DOLAR 32,5625 0.23%
EURO 34,9864 0.02%
ALTIN 2.448,390,51
BITCOIN 20966170,13%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca’dan kritik açıklamalar: Yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var
  • Haber Ondan
  • Son dakika… Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca’dan kritik açıklamalar: Yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var

Son dakika… Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca’dan kritik açıklamalar: Yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var

ABONE OL
Kasım 25, 2020 23:23
Son dakika… Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca’dan kritik açıklamalar: Yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsünde son günlerde vefat ve yeni hasta sayısındaki rekor artışın ardından Bilim Kurulu önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Coronada tedavi yöntemlerimiz değişiyor. Bu sadece bizde değil tüm dünyada da geçerli bir durum. Şimdiye kadar virüse karşı birçok tedbiri hayata geçirdik.

*Türkiye sağlık sistemi, pandemiyi sürpriz olarak karşılamadı. Hazırlık planı çerçevesinde proaktif davranmaya gayret ettik. Yoğun bir mücadele dönemine girdik.

*Kurban Bayramı sonrası Anadolu’da artış yaşadık. Bazı illerde yüzde 100’ü aşan artışlar oldu. Eksiklerimizi, hatalarımızı, ihmal ettiklerimizi en detayına kadar tespit etmeye çalıştık.

*Temmuz’dan sonra veri tablomuzda hasta kavramını kullanmayı tercih ettik. Dünyadaki hasta karşılaştırmalarında uyum sağlamak ve sistemi riske eden durumu yansıtmak adına ağır vakalarımızın sayısını da paylaşmayı tercih ettik.

*Hastanelerimizde yük oluşturan, yer yer hastanelerimizde yoğunlukla bizi zor duruma düşüren hastalardır.

*En kritik olan yoğun bakım servisleri. Hasta ve ağır hasta sayılarını her gün eksiksiz paylaştık.

SEMPTOM GÖSTERMEYENLER DE TABLODA OLACAK

*Artık semptom göstermeyen hastalarımızı da tabloda göstermeyi planlıyoruz.

*Nisan ayında ilk aşımıza kavuşmayı ümit ediyorum. 15 aşı daha desteklenmeye devam edilmektedir. Aşı konusunda çalışma yapan ve onay alan bütün bilim insanlarımızı destekliyoruz.

*Çin ve Almanya kaynaklı çalışmaları da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bir engel çıkmazsa, sağlık personelimizden başlayarak risk gruplarını kademeli olarak aşılamayı planlıyoruz.

*Pozitif vakalar artıyor, ağır hasta sayıları artıyor, ölümler artıyor. Dönem birbirimizle uğraşma değil, birlikte mücadele dönemidir. Bu kadar ciddi bir durum varken, mazeret üretmeksizin tedbirleri almak, üzerimize düşenleri hakkıyla yapmak zamanıdır.

15 İLDE YÜZDE 50 ARTIŞ VAR

*Son haftalarda yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Bazı iller 3. zirveyi yaşıyor, bunlar İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir.

*İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69,5. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 41,8. Servis doluluk oranı ise yüzde 61,7.

*Ankara’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9. Servis doluluk oranı ise yüzde 62,3.

*Bursa’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,8. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 36,6. Servis doluluk oranı ise yüzde 64,2.

*Gaziantep’te yoğun bakım doluluk oranı yüzde 73,1. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 35. Servis doluluk oranı ise yüzde 59,9.

*Kocaeli’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,9. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 40,6. Servis doluluk oranı ise yüzde 69,5.

Aralık, Ocak ve Şubat ayı için 50 milyon aşı alınacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

*Önümüzdeki haftalarda bu kısıtlamaların nasıl etki ettiğini gözlemleyeceğiz. Bu gidişata göre, sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni görüşmeler yapılacaktır.

AYRINTILAR GELİYOR…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.