DOLAR 32,3613 -0.04%
EURO 34,8704 0.15%
ALTIN 2.386,00-0,44
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin 35. Münih Türk Film Günleri Başladı
  • Haber Ondan
  • Magazin
  • Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin 35. Münih Türk Film Günleri Başladı

Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin 35. Münih Türk Film Günleri Başladı

ABONE OL
Nisan 21, 2024 18:06
Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin 35. Münih Türk Film Günleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Film, 35 Yıllık Gönüllü Emekle Festivalde

‘1989 yılında kurulan Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin bünyesindeki Münih Türk Film Günleri başladı. 35 yıldır tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan festivalde 450 eser arasından seçilen 27 film yer aldı. Türkiye’den deneyimli yapımcı ve yönetmenlerin hazırladığı bağımsız sanat filmleri seçkisi dokuz uzun metraj, sekiz belgesel ve on kısa filmden oluştu.

Müjde Ar’a Onur Ödülü

Bu yıl odak noktasına tüm engelleri aşan güçlü kadınları koyan festival, 50. yılını kutlayan Türk sinemasının yıldızlarından Müjde Ar’ı ‘Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü’ne değer gördü. München Royal Film Palast’ta gerçekleştirilen galaya Müjde Ar ile eşi Ercan Karakaş, Münih Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Verena Dietl, Avrupa Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necip Şahin de katıldı.

Dietl: Müjde Ar Büyük Bir İdol

Sunuculuğu Esra Şahin ve Erkan Taşkıran’ın, çevirileri Şükran Atay ve Aylin Romey’in yaptığı galada sahneye davet edilen Belediye Başkanı Verena Dietl, “Müjde Ar konformist olmayan, asi, aynı zamanda şehvetli kadınları canlandırarak Türk sinemasında yeni bir kadın tipi yarattı. Bunu yaparken sinemaseverlerin kalbini kazandı ve Türk sinemasının ikonu haline geldi.” dedi.

Lindner: Pek Çok Kadına Rol Model Oldu

Sinema Türk’ün ve festivalin kurucularından Margit Lindner, Müjde Ar’ın Türk sinemasında kadınların bağımsızlığı ve eşitliği için bir öncü olduğunu belirtti.

Müjde Ar: Ben Sıkı Bir Feministim

Müjde Ar, ödül konuşmasında sıkı bir feminist olduğunu vurguladı ve ödülü annesi ve tüm kadınlara adadı.

‘Komünist Osman’ Belgeseline Yoğun İlgi

Festivalin ikinci gününde yönetmen Gökmen Ulu imzalı ‘Komünist Osman’ belgeseli izleyiciyle buluştu. İzmir Dikili’deki dört dönem süren belediye başkanlığında yerel devrim gerçekleştiren Osman Özgüven ve yoldaşlarının mücadelesinin anlatıldığı belgesele Münih yaşayanları ilgi gösterdi.

Festival, Tunahan Kurt’un ‘Karganın Uykusu’, Ziya Demirel’in ‘Ela ile Hilmi ve Ali’, Fikret Reyhan’ın ‘Cam Perde’ gibi filmlerin gösterimleriyle devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.