DOLAR 32,2665 0%
EURO 34,7526 -0.01%
ALTIN 2.401,820,08
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Raflara şeritler çekildi

Raflara şeritler çekildi

ABONE OL
Aralık 20, 2020 01:06
Raflara şeritler çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fahrettin Öztürk

Alkol satışlarının hafta sonu yasaklanma kararının,  kuruyemişçi ve tekel bayilerinin kapalı olması karşısında ‘haksız rekabet’ oluşmaması gerekçesiyle alındığı belirtiliyor..

İKAZ ŞERİDİYLE ÖNLEM

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan Covid-19 genelgesinde başlangıçta kuruyemişçi ve tekel bayilerin hafta sonu kapalı olacağına dair bir ibare yer almamasına rağmen kolluk kuvvetleri fiili olarak yasağı uygulamaya başlamıştı. Esnaftan gelen şikayetler üzerine  marketlerde de alkol satışı yasaklanarak, alkollü içecek dolap ve raflarına emniyet ikaz şeridini andıran şeritler çekildi.

YAŞAM TARZINA MÜDAHALE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, kuruyemişçi ve tekel bayi esnafına yönelik yasaklamayı eleştirmiş “Alkol yasağının corona ile mücadelede bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen yaşam tarzına müdahaledir” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi ÇekebilirAdım adım alkol kısıtlamalarıAdım adım alkol kısıtlamaları İlginizi ÇekebilirHafta sonu alkol satışı yasak mı?Hafta sonu alkol satışı yasak mı?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.