DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152448-0,39%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullardaki Öğrencilere Müzikli Fiziksel Aktivite Dersleri

Okullardaki Öğrencilere Müzikli Fiziksel Aktivite Dersleri

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 15:16
Okullardaki Öğrencilere Müzikli Fiziksel Aktivite Dersleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’daki Okullarda Öğrenciler Ders Başı Müzikli Egzersiz Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü program kapsamında, Tekirdağ’daki okullarda öğrenciler müzik eşliğinde fiziksel aktiviteler yaparak ders başı yapıyor.

Öğrencilere Sağlıklı Yaşam Alışkanlığı Kazandırılıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Ebru Esen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek okullardaki egzersiz programını anlattı. Ebru Esen, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu’nda yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim yılı başından bu yana okullarda öğrencilere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırıldığını belirtti.

Öğrencilerin Motivasyonunu Arttırmayı ve Sporu Sevdirmeyi Amaçlıyoruz

Esen, öğrencilerin hem spor yaparak eğlendiğini hem de derslerine motive olduklarını vurgulayarak, “Öğrencilerimizin her sabah fiziksel aktivitelerle güne enerjik ve mutlu başlamalarını sağlamayı, onları öğrenmeye hazır hale getirmeyi, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemeyi ve sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerin Derslere Olan İlgileri Artıyor

Esen, fiziksel aktivitelerin öğrencilerin derslere olan ilgilerini artırdığını belirterek, öğrencilerin ruhsal açıdan eğitim öğretime başlarken motivasyonlarının artması ve öğrenmeye hazır hale gelmelerinin akademik başarılarını da olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Öğrencilerden ve Ailelerden Olumlu Geri Dönüşler

Öğrencilerden İremsu Bal, sağlıklı olabilmek adına sporun önemli olduğunu bildiğini ifade ederken, öğrenci Bahar Ertuğ ise öğretmenleriyle birlikte spor yapmanın eğlenceli olduğunu ve derslerinin keyifli geçtiğini belirtti. Ebru Esen, toplumda spor ve egzersizin önemine dikkat çekerek, ailelerin de bilinçlendirilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.