DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20721291,38%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Savunma eski Bakanı Hikmet Sami Türk sordu: Türkiye’de şeriat devleti mi isteniyor?
  • Haber Ondan
  • Milli Savunma eski Bakanı Hikmet Sami Türk sordu: Türkiye’de şeriat devleti mi isteniyor?

Milli Savunma eski Bakanı Hikmet Sami Türk sordu: Türkiye’de şeriat devleti mi isteniyor?

ABONE OL
Temmuz 23, 2021 06:40
Milli Savunma eski Bakanı Hikmet Sami Türk sordu: Türkiye’de şeriat devleti mi isteniyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan’daki Taliban için “Türkiye’nin onun inancıyla ters yanı yok” sözlerini sert eleştirdi. “Çağın gerisinde bağnaz bir anlayışla şeriat devleti kuran Taliban uygulamalarından hangisinin Türkiye ile ters yanı yok?” diye soran Türk, “Türkiye’de şeriat devleti kurulması düşünülüyorsa Türk Milleti, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’e ve Anayasa’daki niteliklere sahip çıkmasını bilecektir” dedi. Türk tepkisini şöyle dile getirdi:

ÇAĞIN GERİSİNDE VE İLKEL

“Cumhurbaşkanı’nın Taliban için söylediği sözü gerçeklerle bağdaşmamaktadır. İnsan haklarını ayaklar altına alan, kadınlara hiçbir hak tanımayan, vahşet derecesinde infazlarla muhaliflerini ortadan kaldıran, Afganistan’ı çağın gerisinde bırakacak ilkel bir şeriat devleti kuran Taliban uygulamalarından hangisinin Türkiye ile ters yanı yok? 2017’de yapılan Anayasa değişikliğiyle gerçekleştirilen rejim değişikliği niteliğindeki geriye gidişe karşın Türkiye Cumhuriyeti, hâlâ Atatürk milliyetçiliğine bağlı bir hukuk devletidir. Türkiye’de de takiye yapılarak açıkça söylenmemiş bir düşüncenin gerçekleştirilmesi ve şeriat devletinin kurulmasının zamanının geldiği düşünülüyorsa bu tam bir yanılgıdır. 97 yıl önce Hilâfetin kaldırılmasıyla o defter tamamıyla kapatılmıştır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.