Eğitim Kurumlarına Ad Verme Sürecinde Yapılan Değişiklikler Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarına ad verme sürecinde önemli değişikliklere gitti. Artık tüm eğitim kurumlarının adlarının Bakanlıkça verilmesi kararlaştırıldı. Ad Verme Komisyonları Oluşturulacak Valilik teklifi üzerine kurulacak “ad verme komisyonları”nda il milli eğitim müdürü veya görevlendireceği yardımcısı başkanlık yapacak. Komisyonda, farklı okul türlerinden görevli üyeler bulunacak. Okul Açma…
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarına ad verme sürecinde önemli değişikliklere gitti. Artık tüm eğitim kurumlarının adlarının Bakanlıkça verilmesi kararlaştırıldı.
Valilik teklifi üzerine kurulacak “ad verme komisyonları”nda il milli eğitim müdürü veya görevlendireceği yardımcısı başkanlık yapacak. Komisyonda, farklı okul türlerinden görevli üyeler bulunacak.
Artık okul açma ve kapatma işlemlerinde “toplu” ve “şubat ayı sonuna kadar” gibi sınırlamalar kaldırıldı. Bu sayede öğrencilerin eğitim olanakları daha da genişletilecek.
Özel eğitim okullarında, öğrencilere yönelik meslek edinme atölyeleri ve beceri uygulama alanları oluşturularak, eğitim kalitesi artırılacak.
Kurumlara verilecek adlar, hayırseverlerin katkılarına ve bina kullanım amacına göre belirlenecek. Ancak belirli suçlardan mahkum olanların adları kurumlara verilmeyecek.
Olgunlaşma enstitüsü açılabilmesi için nüfus şartı getirilirken, her ilde en fazla bir olgunlaşma enstitüsü yer alacak. Bu enstitülerde müze bulundurularak kültürel mirasın tanıtımı ve sergilenmesi hedefleniyor.
Kurumlara verilecek adlarda mesleki ünvan ve askeri rütbe yer almayacak. Ayrıca öğrencilerin psikososyal gelişimine zarar verebilecek adlar da artık kabul edilmeyecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]