RTÜK üyesi İlhan Taşçı, **Show TV’de** yayınlanan **’Kızılcık Şerbeti’** dizisinde temizlik deterjanına aşırı vurgu yapıldığı gerekçesiyle kanala **%2 para cezası** kesildiğini duyurdu. Taşçı’nın açıklamasına göre, temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya yapılan aşırı vurgu nedeniyle ceza verildi.
**’Kızılcık Şerbeti’** dizisi daha önce de RTÜK tarafından cezalandırılmıştı. Dizinin bazı sahnelerinde **”kadına şiddetin özendirildiği”** gerekçesiyle **Show TV’ye beş kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası** verilmişti. Bunun üzerine dizi oyuncuları ve izleyicileri #RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma etiketiyle kampanya başlatmıştı.
RTÜK’ün cezasının ardından kanal avukatları mahkemeye başvurarak kararın durdurulması için savunma yapmıştı. Ancak mahkeme, RTÜK’ün kararını onaylayarak **’Kızılcık Şerbeti’** dizisinin **beş bölümünün yayınlanmasına engel olmuştu.**
**RTÜK**, **televizyon** ve **radyo** yayınlarında yer alan reklamların ve içeriklerin belirli kurallara uygun olmasını denetleyen bir kurumdur. Bu tür cezalarla RTÜK, yayın kuruluşlarını belirlenen standartlara uymaya teşvik etmeyi amaçlar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]