DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kısıtlamadan muaf olan turistler İstanbul’un tadını çıkardı
  • Haber Ondan
  • Kısıtlamadan muaf olan turistler İstanbul’un tadını çıkardı

Kısıtlamadan muaf olan turistler İstanbul’un tadını çıkardı

ABONE OL
Aralık 21, 2020 01:10
Kısıtlamadan muaf olan turistler İstanbul’un tadını çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fahrettin ÖZTÜRK/SÖZCÜ

Corona virüsü tedbirlerinin artırılması ile İstanbullular kısıtlamaya uyarak haftasonu dışarı çıkmıyor. Ancak bu kısıtlamalardan muaf olan turistler, İstanbul’un gözde mekanlarında adeta VIP müşteri gibi gezebiliyor.

“BU NORMAL DEĞİL”

İstanbul’da hafta sonu kısıtlamalarına tâbi tutulmayan turistler de bu uygulamaya şaşkınlıkla yaklaşıyor. Ukraynalı olduğunu söyleyen Wolodymyr D., “bir türlü anlamıyorum. Türk vatandaşına haftasonu dışarı çıkmak yasak ama bize yasak değil. Turist olduğumuz için böyleymiş ama bu hiç normal değil. Mantıklı değil. Sosyal mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat ediyoruz ama bunlara zaten Türk vatandaşları da dikkat ediyor. Onlara yasak ama bize değil. Bu çılgınca” ifadelerini kullandı.

Foto: SÖZCÜ

PASAPORT DENETİMİ

İstiklal Caddesi’ne girişlerin kontrollü hale gelmesinden bu yana, emniyet güçleri caddenin giriş ve çıkışlarında HES kodu kontrolü yapıyor. Polis ekipleri, haftasonu İstiklal Caddesi’ne girmek isteyen turistlere ise pasaport ve izin kağıdı denetimi yapıyor.

Foto: SÖZCÜ

İlginizi Çekebilirİngiltere'de corona virüsü paniği: Yeni mutasyon kontrolden çıktıİngiltere’de corona virüsü paniği: Yeni mutasyon kontrolden çıktı İlginizi ÇekebilirCorona virüsü aşısında nefesler tutulduCorona virüsü aşısında nefesler tutuldu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.