DOLAR 32,4520 0.22%
EURO 34,6549 0.17%
ALTIN 2.383,840,17
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Jandarma köylüye ZET silahı doğrulttu
  • Haber Ondan
  • Jandarma köylüye ZET silahı doğrulttu

Jandarma köylüye ZET silahı doğrulttu

ABONE OL
Nisan 25, 2021 16:15
Jandarma köylüye ZET silahı doğrulttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşkencedere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı 3 gündür direnen ve iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen köylülere jandarma müdahale etti.

Taş ocağı yapılacak olan bölgeye giden yolda genişletme çalışması yapan iş makinesinin önünde oturarak yolu kapatan köylüleri jandarma önce uyardı.

Ardından da oturma eylemi yapan kadın ve erkeklere müdahale edip bölgeden uzaklaştırdı. Müdahale sırasında biber gazı da kullanıldı. Bazı kişiler gözaltına alınırken, köylüler ormanlık alana çekildi. Bölgeden aktarılan müdahale görüntülerinde jandarmanın, köylüye ZET (biber gazı kapsülü silahı) doğrulttuğu görülürken, köylülerin “Biz terörist değiliz” diye bağırdığı duyuluyor.

MÜDAHALEDEN SONRA ÇALIŞMA BAŞLADI

3 gündür vadiye gelmelerine rağmen köylüler tarafından engellenen şirket elemanları, jandarmanın müdahalesinden sonra halkın tepkisine rağmen çalışmaya başladı.

Ancak bölgeden ayrılmayan köylüler ormanlık alanda beklemeye devam ediyor. Bölgede bulunan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 6 köylünün gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişiler arasında İkizdere Dernekleri Federasyon Başkanı Ziya Yıldırım’ın da olduğu ileri sürüldü.

İlginizi ÇekebilirKöylülerden 'taş ocağı' nöbetiKöylülerden ‘taş ocağı’ nöbeti

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.