DOLAR 32,5807 0.28%
EURO 35,0156 0.11%
ALTIN 2.459,960,99
BITCOIN 21011851,20%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da rekor miktarda ‘öldüren zehir’ ele geçirildi
  • Haber Ondan
  • İstanbul’da rekor miktarda ‘öldüren zehir’ ele geçirildi

İstanbul’da rekor miktarda ‘öldüren zehir’ ele geçirildi

ABONE OL
Aralık 2, 2020 11:50
İstanbul’da rekor miktarda ‘öldüren zehir’ ele geçirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Operasyon, İstanbul Narkotik Polisince gerçekleştirildi. Polis ekiplerince yapılan fiziki ve teknik takipte yurt dışından uyuşturucu getiren bir şebeke belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından Esenyurt ve Büyükçekmece’de 3 adrese operasyon düzenlendi.

230 KİLO METAMFETAMİN

Eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda 3’ü İran uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, sıvı jel ve kristal halde 230 kilo metamfetamin ele geçirildi.

BU YIL ELE GEÇİRİLEN MİKTAR 1 TON 100 KİLOGRAM

Polis ekiplerinin ele geçirdiği uyuşturucunun büyük kısmının sıvı olduğu belirtildi. Sıvı uyuşturucunun Esenyurt’taki adreste kristal hale getirildiği öğrenildi. Yakalanan şüphelilerden O.A.’nın “Kimyager” olduğu ve dönüşümü yapan isim olduğu belirtildi. Ele geçirilen uyuşturucunun bu yıl emniyet birimlerinin ele geçirdiği en yüksek miktar olduğu öğrenildi. İstanbul’da, 1 yılda ele geçirilen metamfetamin miktarı 1 ton 100 kiloyla rekora ulaşırken, bu durum uzmanları endişelendiriyor.

ÖLÜME EN HIZLI GÖTÜREN UYUŞTURUCU

Uzmanlar, metamfetaminin ölüme en hızlı götüren ve uyuşturucu bağımlılık  düzeyinin en yüksek olduğunu belirtiyor. Kullanan kişilerde ani kilo kaybına, diş dökülmelerine, bilinç bulanıklığına, sözel yetilerin zayıflamasına sebep olduğu belirtilen metamfetamin, halüsinasyon  etkisi de oluşturuyor. Metamfetaminin, kullanıcılarda derilerinin altında örümcek ya da böcek dolaştığı hissi oluşturduğu,  bu durumun kullananların kendilerine zarar vermesine ve tırnaklarıyla derilerini parçalamalarına sebep olduğu kaydedildi.

İlginizi Çekebilir'Gel-al' uyuşturucu servisine polis baskını‘Gel-al’ uyuşturucu servisine polis baskını

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.