DOLAR 32,3474 -0.46%
EURO 34,7096 -0.34%
ALTIN 2.410,26-0,50
BITCOIN 1853586-5,03%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan: Merkel’e 8 milyon öğrencimiz var deyince üff dedi
  • Haber Ondan
  • Erdoğan: Merkel’e 8 milyon öğrencimiz var deyince üff dedi

Erdoğan: Merkel’e 8 milyon öğrencimiz var deyince üff dedi

ABONE OL
Şubat 12, 2021 13:01
Erdoğan: Merkel’e 8 milyon öğrencimiz var deyince üff dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki fakülte ek bina açılışında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MİLLİ UZAY PROGRAMI

* Geçtiğimiz günlerde Milli Uzay Programımızı paylaştık. Türkiye’nin uzay yarışında hedefler ortaya koyması kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır.

* Ancak bir kesim var ki hayırlı gelişmeler onların üzerine kabus gibi çöküyor.

* Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek ve her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka kesim var mıdır, bilmiyorum.

* Bir kesim var ki ülkelerinde yaşanan her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor.

* Türkiye’nin ilan ettiği her hedefi kahırla karşılayan bu kesimi maruz görmek istiyoruz ancak bunu bile hakketmiyorlar.

* Bölünmüş yol yaparsınız ne diyorlar buraya uçak mı inecek? Havalimanı yaparsınız buraya uzay mekiği mi inecek derler, uzay programı açıklarsınız yapacak başka işiniz mi kalmadı derler.

* Yarın öbür gün uzaya kendi aracımızı, bilim insanımızı gönderdiğimizde ‘dünyaya mı sığmadınız’ diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim.

‘MERKEL ŞAŞIRDI’

* YÖK projesinin tanıtım töreninde söylediğim gibi altyapı ve insan kaynağına yaptığımız yatırımla Türk yükseköğretim sistemi ileri bir seviyeye ulaştı.

* Üniversite sayımızı 77’den 207’ye, öğrenci sayımızı bir milyondan, Almanya’dan çok çok ilerdeyiz onu söyleyeyim, Merkel’e 8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var deyince öyle bir şaşırdı.

* Öğrenci sayısı itibariyle Avrupa’da üniversiteye erişim sayısında ilk sıraya çıktık. Bütçeden ayırdığımız payı 2.5 milyar liradan aldık, bu yıl itibariyle 36 milyar liraya yükselttik.

ERDOĞAN’DAN İMAMOĞLU’NA ‘TABLET’ TEPKİSİ

* Ana muhalefetin başındaki zatsın bunlar yakışmıyor ama alışkanlıkları.

* Çünkü yarışa girmek güç ister. Bunlarda bu yok. Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği koskoca İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor.

* Birileri de bunu şişirdikçe şişiriyor. Böyle allamak pullamak olur mu? MEB bugüne kadar dağıttığı 2 milyonu aşkın dağıttığı tableti bir kenara bırakıyorum.

*Bizim sadece Şahinbey İlçe Belediyemizin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmek istemiyor.

İlginizi ÇekebilirCumhurbaşkanı Erdoğan'dan '2021 Hacı Bektaş Veli Yılı' genelgesiCumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘2021 Hacı Bektaş Veli Yılı’ genelgesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.