DOLAR 35,9976 0.22%
EURO 37,2320 -0.56%
ALTIN 3.307,640,36
BITCOIN 34665760,02%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündemdeki Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündemdeki Açıklamaları

ABONE OL
Eylül 27, 2024 17:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündemdeki Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daimi Üyelik Konusu ve Türkiye’nin Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya siyasetindeki dengeleri değerlendirirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki daimi üyelik konusuna vurgu yaptı. Beş daimi üyenin global kararlarda belirleyici olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin daimi üyelik hedefini sürdürdüğünü ancak henüz net bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Türkiye-Yunanistan İlişkileri ve Miçotakis İle Görüşme

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’na ilişkin bilgi verdi. Bu toplantının önümüzdeki yılın başında gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Ege’deki sorunları da ele alacağını ve bu konuları çözme çabasında olduğunu vurguladı.

Azerbaycan-Ermenistan Gerilimi ve Paşinyan ile Görüşme

Erdoğan, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim konusunda Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Bu sürecin barışçıl bir şekilde çözülmesi temennisinde bulunan Erdoğan, her iki ülkenin de bu yönde adımlar atacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki rolünü, bölgesel gelişmeleri ve barış süreçlerine verdiği önemi yansıtıyor. Erdoğan’ın vurguladığı konular, Türkiye’nin dış politika stratejisinin şekillenmesinde önemli bir yer tutuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.