DOLAR 32,5435 0.15%
EURO 34,9784 -0.15%
ALTIN 2.436,380,03
BITCOIN 20992550,31%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kurum’dan ‘salya’ açıklaması: Ortak akılla çözüm üreteceğiz
  • Haber Ondan
  • Bakan Kurum’dan ‘salya’ açıklaması: Ortak akılla çözüm üreteceğiz

Bakan Kurum’dan ‘salya’ açıklaması: Ortak akılla çözüm üreteceğiz

ABONE OL
Haziran 1, 2021 06:02
Bakan Kurum’dan ‘salya’ açıklaması: Ortak akılla çözüm üreteceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Denizi geçen yıl sonundan bu yana deniz salyası (müsilaj) boğuşuyor. İstanbul, Adalar, Tekirdağ, Çınarcık, Bursa, Erdek, körfezler, kıyılar ve denizin dibi müsilajın etkisi altında. Son günlerde müsilajın Marmara Denizi’ndeki etkisi artırmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“ORTAK AKILLA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

“Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin mavi vatanlarını tehdit eden önemli sorunlardan birisi de Deniz Salyası (Müsilaj)” diyen Murat Kurum, “Marmara Denizi’nde görülen ve hepimizi derinden etkileyen çevresel soruna da yine hep birlikte-ortak akılla-çözüm üreteceğiz” çağrısında bulundu.

3 NEDEN SIRALADI: KÜRESEL ISINMA, DURAĞANLIK, KİRLİLİK

Müsilajın nedenlerini açıklayan Kurum, “Temelde Müsilaja yol açan 3 neden öne çıkıyor; Küresel ısınmanın yol açtığı deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirlilik” diye sıraladı.

“EYLEM PLANI SUNULACAK “

Bakanlığın bu konuda yaptığı çalışmalara değinen Kurum, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

* Bakanlık olarak 300 kişilik ekibimizle Marmara Denizi’nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetliyoruz. Alınan örnekleri Çevre Laboratuvarımızda inceliyoruz.

* Bu çalışmalarımızı yerel yönetim ve üniversitelerimizle birlikte yürütüyoruz. Bu konuda belediyelerimize büyük işler düşüyor.

* Çözüme herkesi dâhil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran’da ‘Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri’ çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran’da da ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacağız.

İlginizi ÇekebilirKartal sahilleri deniz salyasından temizleniyorKartal sahilleri deniz salyasından temizleniyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.