DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,110,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Babasının istismar ettiği çocuk için mahkemeden örnek karar
  • Haber Ondan
  • Babasının istismar ettiği çocuk için mahkemeden örnek karar

Babasının istismar ettiği çocuk için mahkemeden örnek karar

ABONE OL
Ocak 1, 2021 14:02
Babasının istismar ettiği çocuk için mahkemeden örnek karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, babasının cinsel istismarına hedef olduğunu belirten İ.A. için hukukçular ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) verdiği mücadele sonuç verdi.

Kuşadası Aile Mahkemesi yılın son gününde istismara uğrayan 14 yaşındaki kızın talebini kabul etti. Soyadını değiştirdi. Sevinç gözyaşları döken İ. A., “Yeni yıla yeni soyadımla giriyorum. Yanımda olan beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Yeni yıl hepimize mutluluk getirsin” dedi.

MAHKEMEDEN ÖRNEK KARAR

İ.A.’nın babası tarafından istismar edildiği için daha önce Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını söyleyen Avukat Işık Arcan şunları kaydetti:

* Babası tarafından istismara uğrayan, ancak delil yetersizliğinden beraat kararı verilen İ. A. için babaya karşı soyadı değişikliği davası açtık.

* İstismarın yükünü küçük kızın omuzlarına yükleyen Ağır Ceza Mahkemesi kararına rağmen Aile Mahkemesi soyadının değiştirilmesi istemini kabul ederek, küçük kızımızı sevinçten havalar uçurdu. Sevinç göz yaşları dökmesini sağladı.

* Hem davanın avukatları olarak bizler hem de TKDF ve Kuşadası Kadın Platformu olarak bu sevinci paylaşıyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.