DOLAR 32,5082 0.35%
EURO 34,7301 0.36%
ALTIN 2.403,400,99
BITCOIN 1857233-4,80%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçakoca müftüsünden Selanik göçmenleriyle ilgili skandal sözler
  • Haber Ondan
  • Akçakoca müftüsünden Selanik göçmenleriyle ilgili skandal sözler

Akçakoca müftüsünden Selanik göçmenleriyle ilgili skandal sözler

ABONE OL
Mayıs 23, 2021 05:14
Akçakoca müftüsünden Selanik göçmenleriyle ilgili skandal sözler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef aldı.

Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını söyledi.

“Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, ardından Gezi olaylarıyla bağlantı kurdu.

“ŞU AN SES ÇIKARMADIKLARINA BAKMAYIN”

Müftünün vaazında şu ifadeleri kullandığı duyuldu:

*Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.

Müftünün konuşması cami cemaati tarafından kayda alındı.

İYİ PARTİLİ VEKİLLER MÜFTÜYE TEPKİ GÖSTERDİ

Müftüye İYİ Partililerden tepkiler geldi. İYİ Parti Grup Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bu müftü, mübadele ile gelmiş hemşehrilerimize bu aşağılık ifadeleri kullanırken, Erdoğan’ın göçmenler için kullandığı o çirkin ifadelerden mi cesaret alıyor?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışması Aytun Çıray ise müftüye şu ifadelerle tepkisini dile getirdi: “Sen kimsin ki Selanik’ten göçen Türkler’in yüzde 90’ı sabetayist, ateist diyorsun. Ayrıca inançlardan sana ne? Maksadın başta Atatürk… Sonra Meral Akşener olmak üzere bizlere bulaşmaksa..”

İlginizi ÇekebilirÇorum Müftülüğü'nden iftar çarkı: Kendi kendilerini yalanladılarÇorum Müftülüğü’nden iftar çarkı: Kendi kendilerini yalanladılarİlginizi ÇekebilirYatılı kursta bitmeyen karantina isyanı! Aileler müftüden çocuklarını istediYatılı kursta bitmeyen karantina isyanı! Aileler müftüden çocuklarını istedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.