ABD’nin Orta Doğu’ya Askeri Yığınak Yapması

ABD’nin Orta Doğu’ya Askeri Yığınak Yapması | ABD İran Gerilimi, Orta Doğu Askeri Hareketliliği ABD, İran ile dün Cenevre‘de yaptığı görüşmelerin hemen ardından Orta Doğu ve Avrupa bölgesine mühimmat sevk etmeyi sürdürüyor. Açık kaynak istihbaratlarını takip ve analiz eden bazı sosyal medya hesaplarındaki bilgilere göre ABD’nin son günlerde Orta Doğu bölgesine gönderdiği savaş uçağı ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD’nin Orta Doğu’ya Askeri Yığınak Yapması






ABD’nin Orta Doğu’ya Askeri Yığınak Yapması | ABD İran Gerilimi, Orta Doğu Askeri Hareketliliği

ABD, İran ile dün Cenevre‘de yaptığı görüşmelerin hemen ardından Orta Doğu ve Avrupa bölgesine mühimmat sevk etmeyi sürdürüyor. Açık kaynak istihbaratlarını takip ve analiz eden bazı sosyal medya hesaplarındaki bilgilere göre ABD’nin son günlerde Orta Doğu bölgesine gönderdiği savaş uçağı ve diğer unsurların, 2025 Haziran’ında İran’a yönelik saldırı yaptığı dönem kullandıklarıyla aynı olduğu görüldü.

Açık kaynaklardan edinilen uçuş bilgilerine göre ABD’de bulunan Virginia‘daki Joint Base Langley-Eustis‘ten gelen 6 adet F-22 tipi savaş uçağı, dün itibarıyla İngiltere‘de bulunan RAF Lakenheath üssüne ulaştı. Katar‘daki El Udeid Hava Üssü‘nden görev uçuşları yapan bir RC-135 Rivet Joint sinyal istihbarat uçağı da Akdeniz‘deki Girit adasına taşındı. Hürmüz Boğazı‘nda dün devriye gezen bir tanesi de dahil olmak üzere çok sayıda P-8 Poseidon deniz devriye uçağı, Orta Doğu’da görev uçuşları yapıyor.

16 Şubat‘ta İngiltere’deki RAF Lakenheath‘ten 18 adet F-35 uçağının havadan yakıt ikmal tankerleri eşliğinde bölgeye doğru yola çıktığı görüldü. ABD’nin ayrıca dün İngiltere’deki RAF Mildenhall Hava Üssü‘ne iki adet E-3 Sentry AWACS havadan komuta ve kontrol uçağı gönderdiği görüldü. USS Abraham Lincoln uçak gemisi Orta Doğu’ya konuşlanmıştı.

Washington‘un İran’ın nükleer programlarına ilişkin taleplerine yanıt vermemesi halinde olası bir saldırıya hazırlık kapsamında Orta Doğu’da eşi benzeri görülmemiş bir ABD askeri yığınağı yapması nedeniyle bölge giderek artan gerilimlere sahne oluyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Ocak‘ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran’a doğru devasa “Armada“nın (ABD donanmasına ait büyük deniz gücü) ilerlediğini belirterek, Tahran yönetimine anlaşma çağrısında bulunmuş, aksi halde “daha kötü bir saldırı” düzenleneceğini kaydetmişti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da 26 Ocak‘ta “USS Abraham Lincoln” uçak gemisi taarruz grubunun “bölgesel güvenlik ve istikrarı desteklemek” amacıyla Orta Doğu’ya konuşlandırıldığını duyurmuştu. New York Times‘ın (NYT) 13 Şubat‘taki bir haberinde dört ABD’li yetkiliye dayandırdığı bilgiye göre, Karayipler‘de konuşlu uçak gemisi “USS Gerald R. Ford” ve beraberindeki gemilerin Orta Doğu’ya gönderilmesinin kararlaştırıldığı belirtilmişti.


Benzer Haberler
KalDer artık Denizli’de!
KalDer artık Denizli’de!
Areda Survey Araştırdı, Ramazan Süslemeleri Tartışmasına Kamuoyu Son Noktayı Koydu
Areda Survey Araştırdı, Ramazan Süslemeleri Tartışmasına Kamuoyu Son Noktayı Koydu
“Michelangelo: Rönesans’ın Dehası” Kitabı Venedik Sarayı’nda Tanıtıldı
“Michelangelo: Rönesans’ın Dehası” Kitabı Venedik Sarayı’nda Tanıtıldı
Ev İşleri, Sinir Sıkışması Sebebi
Ev İşleri, Sinir Sıkışması Sebebi
Küba Enerji Krizi ve Ekonomik Darboğaz
Küba Enerji Krizi ve Ekonomik Darboğaz
İklim Krizi ve Sivrisinekler: Avrupa’da Artan Virüs Tehlikesi
İklim Krizi ve Sivrisinekler: Avrupa’da Artan Virüs Tehlikesi
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır.