Eyalet yetkilileri, Otways bölgesinde devam eden yangınlara karşı önlemler almaya devam ediyor. Gellibrand, Kawarren, Beech Forest, Forrest, Barongarook kasabaları ve Büyük Otway Milli Parkı çevresinde yaşayanlar da dahil olmak üzere 1100 kişiden bölgeyi tahliye etmeleri istendi. Ayrıca, yangının diğer bölgelere ve doğudaki sahil kasabalarına da sıçrama riski bulunmaktadır.
Yangının şu ana kadar 94 bin dönümlük alanı etkilediği belirtilirken, yetkililer sürecin hala devam ettiğini vurguladılar. Avustralya Meteoroloji Bürosu yetkilisi Diana Eadie’nin açıklamalarına göre, eyaletin bazı bölgelerinde 2009’dan bu yana en uzun sürecek sıcak hava dalgasının etkili olabileceği uyarısında bulunulmuştu.
Victoria’nın Mildura, Hopetoun ve Walpeup bölgelerinde hava sıcaklığının 48, Horsham’da 47 ve Hamilton’da 46 dereceye kadar çıkabileceği belirtilmişti. Bu şartlar altında yangınla mücadele ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığı bilinmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]