SON GELİŞME
--:--:--

Türkiye Promosyon Sektöründe Büyüme ve İhracat Artıyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Promosyon Sektöründe Büyüme ve İhracat Artıyor

Promosyon Sektöründe Yıllık Ciro Yüzde 70’ini Son 3 Ayda Yapıyor

Mehmet Yücetürk, Türkiye promosyon sektörünün son dönemde üç vardiya halinde çalıştığını ve yıllık cirosunun yüzde 70’lik kısmını senenin son 3 ayında gerçekleştirdiğini belirtti. Yücetürk, yeni yılda müşterilere ve çalışanlara hediye verme geleneği nedeniyle şirketlerin yılın son çeyreğinde promosyon ürün siparişlerini artırdığını ifade etti.

2024 Hedefi: Yüzde 35 Büyüme ve 135 Milyar Liralık Büyüklük

Yücetürk, Türkiye’nin promosyon sektöründe 2024’te yüzde 35’lik bir büyüme ve 135 milyar liralık büyüklüğe ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. Gelecek dönemde markaların kurumsal tanıtım ürünlerine olan ilgisinin arttığını vurgulayan Yücetürk, ekonomik olumsuzluklardan etkilenmediklerini ve akıllı firmaların promosyon ürünlere daha fazla önem verdiğini belirtti.

Türkiye, 2025’e 180 Milyar Liralık Büyüklükle Girmeyi Hedefliyor

Yücetürk, Türkiye’nin jeopolitik konumu, dinamik nüfusu ve ticaret hacmi ile büyük potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, gelecek yıl enflasyondan arındırılmış şekilde yüzde 20-25’lik bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Türk halkının krizlerde hızlı pozisyon aldığını ve 2025’in 2024’ten daha iyi olacağına inandıklarını dile getirdi.

Yurt Dışına 3 Milyar Dolarlık Promosyon İhracatı Hedefleniyor

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yücetürk, Türkiye’nin promosyon sektöründe yurt dışında da etkin olduğunu belirterek, 2021 için 3 milyar dolarlık promosyon ihracatı beklediklerini açıkladı. 2030 hedeflerinin ise 5 milyar dolarlık ihracat olduğunu vurguladı. Türk promosyon sektörünün hızlı üretim kabiliyeti ve kalitesi ile dünya genelinde tercih edildiğini ifade etti.

Benzer Haberler
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu aştı
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu aştı
Nisanda 620 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Nisanda 620 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Altın haftaya yükselişle başladı: Gram ve çeyrek altında son durum
Altın haftaya yükselişle başladı: Gram ve çeyrek altında son durum
Bakan Işıkhan: İşsizlik 2012’den bu yana en düşük seviyede
Bakan Işıkhan: İşsizlik 2012’den bu yana en düşük seviyede
Otomotiv ihracatı ilk 4 ayda 13,8 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ilk 4 ayda 13,8 milyar dolar oldu
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması