SON GELİŞME
--:--:--

Trump’ın “tarihi anlaşma” duyurusuna Filistinli gruplardan yalanlama geldi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump’ın “tarihi anlaşma” duyurusuna Filistinli gruplardan yalanlama geldi

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Barış Kurulu”nun Hamas ve Gazze’deki diğer silahlı grupların silahlarını tamamen bırakması konusunda tarihi bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu açıklama, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Hamas yetkilileri tarafından kısa sürede yalanlandı. Filistinli gruplar, İsrail’in taahhütlerini yerine getirmemesi halinde silah bırakma konusunda adım atmayacaklarını belirtti.

Başkan Trump, sosyal medya paylaşımında, “Barış Kurulu, Hamas ve Gazze’deki diğer tüm silahlı grupların tamamen silahlarını bırakması konusunda bugün tarihi bir anlaşmaya vardı” ifadelerini kullandı. Trump, silahsızlanma tamamlandıkça İsrail güçlerinin bölgeden geri çekileceğini ve Uluslararası İstikrar Gücü’nün yeni bir Filistin polis gücüyle Gazze’nin sakinleri için güvenliği sağlayacağını kaydetti.

Süreçteki arabulucu rolleri nedeniyle Türkiye, Katar ve Mısır’a teşekkür eden Trump, bu anlaşmayı Gazze’nin yeni bir Filistin hükümeti tarafından yönetilmesine yönelik kritik bir adım olarak niteledi. Trump, sürecin Orta Doğu’da kalıcı barış için tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Filistinli Gruplardan Anlaşmaya Yalanlama ve Şartlar

Filistin İslami Cihad Hareketi, medyada yer alan Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki anlaşma haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Hareket Sözcüsü, yazılı açıklamasında, “Medyada, (Filistinli) gruplar ile düşman (İsrail) arasında bir anlaşmaya varıldığına dair ilan edilen bilgiler doğru değildir. Mevcut haliyle buna çekince koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hamas müzakere heyeti üyesi Gazi Hamad da Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı değerlendirmede, Hamas’ın Filistin halkının haklarını korumaya yönelik milli hedeflerine bağlı kalmayı sürdürdüğünü vurguladı. Hamad, “İşgal güçleri (İsrail) anlaşma kapsamındaki taahhütlerini tamamen yerine getirmedikçe, direnişin (Hamas) silahı (bırakması) hakkında hiçbir adım atmayacağız” dedi.

Gazi Hamad, silah konusunun tek başına ele alınamayacağını, İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilmesi ve bölgenin yeniden imarı gibi diğer ana konularla doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti. Hamas yetkilisi, İsrail’in Şarm el-Şeyh Anlaşması’nın ilk aşamasında yaklaşık 3 bin 500 ihlal gerçekleştirdiğini hatırlatarak, İsrail’in anlaşmaya uymasının şart olduğunu yineledi.

Benzer Haberler
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic İstifa Tarihi Verdi Düelloya Hazır
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic İstifa Tarihi Verdi Düelloya Hazır
Netanyahu’dan Şeyh Dağı Ziyareti Sonrası Tartışmalı Akdeniz Kontrolü İddiası
Netanyahu’dan Şeyh Dağı Ziyareti Sonrası Tartışmalı Akdeniz Kontrolü İddiası
Nepal’de Sel Felaketi Can Kaybı 1385’e Yükseldi
Nepal’de Sel Felaketi Can Kaybı 1385’e Yükseldi
Tayland’da İsrail Büyükelçiliği Önünde Protesto İsrailli Turist Tartışması Büyüyor
Tayland’da İsrail Büyükelçiliği Önünde Protesto İsrailli Turist Tartışması Büyüyor
Anak Krakatau Yanardağı Patlaması Uçuşları Kilitledi Binlerce Yolcu Etkilendi
Anak Krakatau Yanardağı Patlaması Uçuşları Kilitledi Binlerce Yolcu Etkilendi
Trump New Mexico Adını New America Yapmayı Önerdi
Trump New Mexico Adını New America Yapmayı Önerdi
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması