SON GELİŞME
--:--:--

Piyasa Denetimleri Titizlikle Sürüyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Piyasa Denetimleri Titizlikle Sürüyor







Piyasa Denetimleri Titizlikle Sürüyor | Ramazan, Piyasa Gözetimi, Adil Rekabet ⏬👇

Ramazan öncesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve piyasada adil rekabet ortamının sürdürülmesi amacıyla piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri titizlikle yürütülüyor. Denetimler, ramazan gelmeden yoğunlaştırılarak devam edecek.

Temel gıda ve ihtiyaç maddelerine ulaşım noktasında piyasa düzenini manipüle edici tüm girişimlere karşı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu eliyle gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.

Ülke genelinde fahiş fiyat ve stokçuluk gibi usulsüz uygulamaların önüne geçilmesi için düzenli ve yoğun denetimler sürdürülürken piyasa koşulları da yakından izleniyor. Ramazan ayında en çok tüketilen ürün gruplarında denetimler yoğunlaşıyor.

Özellikle un, ekmek, yağ, süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı ve beyaz et, çay, şeker, bakliyat gibi temel gıda maddeleri ve temizlik ve hijyen malzemeleri ile kişisel bakım ürünleri denetleniyor.

İşletmelerin, denetimlerde fiyat etiketinde yer alması gereken bilgilerin bulunup bulunmadığı, ürün üzerindeki fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı, indirimli satışlarda indirim öncesi ve sonrası fiyatların açıkça gösterilip gösterilmediği yönünden inceleniyor.

Lokanta, restoran gibi işletmelerde ise tarife ve fiyat listelerinin iş yeri girişinde ve hizmet sunulan masalarda bulundurulup bulundurulmadığı ve servis ücreti gibi zorunlu ilave ücretlerin talep edilip edilmediğine ilişkin incelemeler yapılıyor.

Geçen yıl yaklaşık 420 bin firma denetlenirken, aykırılık tespit edilen 92 bin firma hakkında yaklaşık 1,1 milyar lira ceza uygulandı. Bu yılın ocak ayı itibarıyla da yaklaşık 24 bin firma denetlendi, aykırılık tespit edilen 4 bin firma hakkında yaklaşık 57,4 milyon lira ceza verildi.


Benzer Haberler
Dalaman Havalimanı enerji tarihinde bir ilke imza attı
Dalaman Havalimanı enerji tarihinde bir ilke imza attı
SGK, 10 sözleşmeli bilişim personeli alacak
SGK, 10 sözleşmeli bilişim personeli alacak
Trabzon’dan 4 kıtada 76 ülkeye silah ihracatı
Trabzon’dan 4 kıtada 76 ülkeye silah ihracatı
Motorlu araçların uygunluk belgeleri elektronik ortama taşınıyor
Motorlu araçların uygunluk belgeleri elektronik ortama taşınıyor
Brent petrolün varili 76,35 dolardan işlem görüyor
Brent petrolün varili 76,35 dolardan işlem görüyor
SpaceX hisseleri zirveden yüzde 23 geriledi: Bireysel yatırımcının kazancı eridi
SpaceX hisseleri zirveden yüzde 23 geriledi: Bireysel yatırımcının kazancı eridi
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması