İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD merkezli Fox News’e verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump’ı “Beyaz Saray’da sahip olduğumuz en büyük dost” olarak nitelendirdi. Netanyahu, bu açıklamasını Trump ile İran konusunda olası görüş ayrılıklarına dair bir soru üzerine yaptı. İsrail lideri, iki ülke arasındaki ilişkilerin yüzde 99 oranında aynı fikirde olduğunu belirtti.
Başbakan Netanyahu, ABD ile İsrail’in zamanın yüzde 99’unda aynı fikirde olduğunu vurguladı. Nadiren ortaya çıkan görüş ayrılıklarını ise “açıkça ve özgür bir ruhla münazara ederek genellikle çözüme kavuşturduklarını” ifade etti. Netanyahu’nun yarın Trump ile görüşmek üzere ABD’ye gidebileceği kaydedildi.
Netanyahu, ABD-İran arasındaki mutabakat zaptına ilişkin değerlendirmesinin henüz tamamlanmadığını belirtti. Ortak hedeflerinin İran’ın nükleer silahlara veya nükleer silah yapma kapasitesine sahip olmaması olduğunu dile getirdi. Bu hedefin, iki ülkenin stratejik önceliği olduğunu vurguladı.
İran’da öldürülen dini lider Ali Hamaney’in cenaze törenindeki sloganlara değinen Netanyahu, “Sadece ‘Amerika’ya ölüm’ diye bağırmadılar, ‘Trump’ı öldürün’ dediler” ifadelerini kullandı. İsrail’de bu tür sloganların duyulmayacağını belirterek, İsrail’in ABD’nin en iyi müttefiki olduğunu söyledi.
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ile ilişkisi hakkındaki bir soruya yanıt veren Netanyahu, Vance’e saygı duyduğunu ve iyi bir ilişkileri olduğunu aktardı. Ancak her söylediğine katılmadığını da ekledi. İsrail Başbakanı, sözlerini “Donald Trump, Beyaz Saray’da sahip olduğumuz en büyük dost” diyerek tamamladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]