Fransız L’Equipe gazetesine göre, 11 Ekim’de Adi Hütter‘in yerine teknik direktörlüğe getirilen 38 yaşındaki Belçikalı teknik adamın Ligue 1‘de takım çalıştırmasına imkan sağlayan BEPF (Profesyonel Futbol Eğitici Diploması) ya da eşdeğer diplomaya sahip olmaması nedeniyle kulübü her maçta para cezası ödemek zorunda bıraktığı belirtiliyor.
Monaco, şu ana kadar 17 maça (14 lig, 3 kupa) çıkan teknik adam için 425 bin euro ceza ödedi. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor.
Kulüp, cezadan kaçınmak için bir maçta teknik direktör olarak yazılan yardımcısının da diploma eğitimi devam ettiği için yine para cezası ödedi. Bu durumdan faydalanan yardımcı, maaşının artırılmasını sağladı. Ancak isminin yazılması da çözüm olmayınca kulüp, teknik direktör bölümünü boş bırakmaya başladı.
Monaco sezonu tamamlarsa toplam 750 bin euro ceza ödeyecek. Kulüpten yapılan açıklamada, ekim ayında teknik adamla yapılan görüşmelerde kuralın dikkate alındığı ve maaş ayarlamasının buna göre yapıldığı belirtildi.
Ligue 1‘de 21 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgiyle 28 puan toplayan Monaco, 10. sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde 21. sırada yer alarak son 16 play-off turuna kalan Fransa temsilcisi, bu turda Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. Monaco, Fransa Kupası‘nda ise elenmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]