DOLAR 36,2388 0.35%
EURO 38,0197 0.32%
ALTIN 3.360,93-1,10
BITCOIN 35343700,91%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Uçağı Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Uçağı Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı

ABONE OL
Aralık 11, 2024 14:22
İsrail Uçağı Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Uçağı Hastaneleri ve Binaları Vurdu

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail’e ait bir savaş uçağı, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Meşru Beyt Lahiya bölgesindeki Kemal Advan Hastanesi yakınlarında bulunan 3 katlı bir binayı bombaladı. Saldırı sonucunda bina tamamen yıkılırken, 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin ise enkaz altında olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi’nde İki Hastaneye Saldırı

Aynı gün içerisinde, Gazze Şeridi’nin ortasındaki El Avde Hastanesi de hedef alındı. Hastaneden yapılan açıklamada, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’nın güneybatısındaki Safin bölgesinde bir apartmanı bombalaması sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Hastane, kurtarma ekiplerinin hedef alınan binadan naaşları çıkardığı anları gösteren bir videoyu yayınladı.

Enkaz Altında Kalanlar İçin Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Görgü tanıkları ve yetkililer, saldırıların ardından enkaz altında kalan insanları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vatandaşlar ve kurtarma ekipleri, enkaz altındakileri arama ve kurtarma faaliyetlerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Ölenlerin naaşlarına ulaşmak ve yaralılara yardım etmek için çalışmalar gece boyunca devam etti.

Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor. Gazze’deki sivil halkın can güvenliği endişeyle beklerken, barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumdan adımlar atılması talepleri yükseliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.