İsrail ordusunun radyo haberine göre, savaş uçakları Suriye ordusuna ait 20 bilgi teknolojileri tesisi imha etti. Habere göre, İsrail hava saldırılarında Suriye ordusuna ait iletişim antenleri ve elektronik savaş araçlarının bulunduğu tesisler hedef alındı.
İsrail ordusu, başkent Şam, Suveyda, Lazkiye, Tartus kentleri ve Hama’nın güneybatısındaki Misyaf ilçesi dahil olmak üzere Suriye’nin çeşitli bölgelerinde hava saldırıları düzenledi. Bu saldırıların, teknolojik kapasiteye sahip tesislerin düşman unsurların eline geçebileceği korkusuyla gerçekleştirildiği belirtildi.
27 Kasım’da şiddetlenen çatışmaların ardından İsrail, Suriye’deki askeri imkanları yok etmek amacıyla yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. İşgal altındaki Golan Tepeleri’ndeki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni kontrol altında tutmaktadır.
Bu son saldırılar, İsrail’in Suriye’deki varlığını güçlendirmesi ve stratejik bölgeler üzerinde kontrolünü sürdürmesi açısından önem taşımaktadır. Suriye ve İsrail arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşen bu olaylar, bölgedeki dengeleri etkileyebilecek niteliktedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.