Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre, İsrail ordusu Batı Şeria’nın Nablus, Tubas, Tulkerim ve Eriha kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledi. Nablus’taki baskınlarda 17 Filistinli gözaltına alındı, aralarında Asira eş-Şimaliye Belediye Başkan Yardımcısı Bera Ceraria da bulunmaktaydı.
İsrail güçleri Tubas kentindeki el-Faria Mülteci Kampı’nda biri genç 6 Filistinliyi gözaltına aldı. Tulkerim kentinde evine yapılan baskında ise bir gencin alıkonulduğu kaydedildi. Eriha kentinde de İsrail güçleri bir eve baskın yaparak Filistinli bir genci gözaltına aldı.
AA’nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri El Halil kentinin güneyindeki el-Fevvar Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında üniversite öğrencisi genç bir kız ile diğer bir genci gözaltına aldı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]