Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii milis güçlerini destekleyen bir grup, Suudi Arabistan’ın MBC televizyon kanalının binasına baskın gerçekleştirdi. İran yanlısı Şii silahlı grupların destekçileri, MBC’nin yayınladığı bir habere tepki göstermek amacıyla harekete geçti.
MBC televizyon kanalında yayınlanan haberde Filistin, İran, Lübnan, Irak ve Yemen direniş liderlerini “terörist” olarak tanımladığı iddia edildi. Bu durum Şii grupları harekete geçirdi ve kanalın Bağdat’taki binasına saldırı gerçekleştirdi.
Suudi Arabistan merkezli MBC kanalının Şii silahlı grup liderlerine hakaret ettiğini belirten grup, binanın dış kapısını ateşe vererek tepkilerini gösterdi. Ayrıca, kanaldaki bazı betturkey lisans bilgileri eşyalara zarar verdi.
Milletvekili Mustafa Send, olay sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Devlet destekli MBC IRAQ kanalı, bu konu kırmak veya yakmakla bitmez. Irak’ta yeriniz yok, lisansınızı iptal etmek için çalışacağız” şeklinde bir mesaj paylaştı. Bu olay, bölgedeki siyasi gerilim ve farklı gruplar arasındaki hassas ilişkilerin bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Irak’ın içinde bulunduğu karmaşık siyasi atmosferde, medya organlarının etkileri ve yayın politikaları da büyük önem taşımaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.