Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen “IV. Tarım Orman Şurası Tarım Ekonomisi Atölyesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ekonomik güvenliğin milli güvenliğin önemli bir unsuru olduğunu vurgulayan Şimşek, **gıda arz güvenliğinin** ekonomik güvenliğin en önemli boyutu olduğunu belirtti ve bu nedenle tarımın stratejik bir sektör olduğunu ifade etti.
Bakan Şimşek, Türkiye’nin tarım alanında dünya genelindeki konumunun giderek iyileştiğini aktardı. Ülkemizin tarımda dünya sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, tarım sektörüne verilen güçlü desteklerin süreceğini ve **verimlilik, sulama, teknoloji** gibi konulara öncelik verildiğini belirtti. Bu desteklerin neticesinde tarım sektöründe önemli kazanımlar elde edildiğini dile getirdi.
Mehmet Şimşek, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara rağmen büyüme potansiyelinin hala yüksek olduğunu vurguladı. Aynı zamanda ekonomideki başarının sürdürülebilir yüksek büyüme hedefine bağlı olduğunu söyleyen Bakan, **fiyat istikrarı, mali disiplin ve sürdürülebilir cari açık** gibi alanlarda hedefler belirlediklerini açıkladı. Bakan Şimşek ayrıca Türkiye’nin enflasyonla mücadelede başarılı olduğunu ve dezenflasyon dönemine geçildiğini belirtti.
Son olarak, Mehmet Şimşek ekonomideki dezenflasyon sürecindeki başarıya dikkat çekti ve programın çerçevesinin başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde enflasyonun daha da düşürülmesi hedefine odaklanacaklarını belirten Şimşek, **2027 yılına kadar enflasyonu tek haneli rakamlara indirme** hedeflerinin olduğunu söyledi.
Bu önemli açıklamaların ardından Türkiye’nin tarım ve ekonomi alanındaki geleceği hakkında umut verici bir tablo çizildi. Mehmet Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik gücünü ve potansiyelini vurgularken, tarım sektörüne verilen desteklerle ilgili de önemli bilgiler içeriyordu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]