SON GELİŞME
--:--:--

BM Özel Raportörlerinden İsrail’e Açlık ve Suyla Soykırım Suçlaması

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BM Özel Raportörlerinden İsrail’e Açlık ve Suyla Soykırım Suçlaması

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri’den Açlık Suçlamaları

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, açlığın savaş hukukunun ihlali olduğunu vurgulayarak, bu durumun siyasal, ekonomik ve insan hakları ihlalleri gibi unsurların bir sonucu olduğunu belirtti. Fakhri, İsrail’in Gazze’deki gıda güvencesizliği ve açlığı nasıl hızla yaydığını sorgulayarak, bu durumu modern tarihte eşi benzeri görülmemiş bir saldırı olarak nitelendirdi. Ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarına el koyma ve açlığı bir silah olarak kullanma stratejilerini eleştirdi.

BM Güvenli İçme Suyu Özel Raportörü Pedro Arrojo-Agudo’dan Su Soykırımı Suçlamaları

BM Güvenli İçme Suyu Özel Raportörü Pedro Arrojo-Agudo ise İsrail’in suyu sessiz bir silah olarak kullandığını belirterek, özellikle çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti. Arrojo-Agudo, suyun hayati bir unsur olduğunu ve İsrail’in suyu bir silah olarak kullanarak uluslararası yasaları ihlal ettiğini ifade etti. Batı Şeria’da suyun kullanılma şeklinin soykırım olarak nitelendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal’dan Yıkım Suçlamaları

BM supertotobet sosyal medya Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal ise Gazze’deki yıkımın benzeri görülmemiş boyutlarda olduğunu vurgulayarak, olası hedefleri sorguladı. Rajagopal, kuzey Gazze’de yıkımın %100’e, diğer bölgelerde ise %70’e varan oranlara ulaştığını belirtti. Ayrıca, Gazze’de biriken atık miktarının 39 milyon ton olduğunu ve yeniden inşanın yaklaşık 80 yıl süreceğini aktardı. Bu açıklamalar, BM Özel Raportörlerinin İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı politikaları ve insan hakları ihlallerini sert bir dille eleştirdiğini gösteriyor. İsrail’in açlık, su ve yıkımı silah olarak kullanmasıyla soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı bu raporlar, uluslararası toplumda büyük yankı uyandırmış durumda.

Benzer Haberler
Yeniden Doğuş Partisi KKTC Hükümetinden Çekildi
Yeniden Doğuş Partisi KKTC Hükümetinden Çekildi
Nepal Selinde Can Kaybı 1342’ye Yükseldi
Nepal Selinde Can Kaybı 1342’ye Yükseldi
İran’dan Hürmüz Boğazı’na Yasaklı Bölge İlanı
İran’dan Hürmüz Boğazı’na Yasaklı Bölge İlanı
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Orman Yangını Faillerine İdam Cezası İstiyor
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Orman Yangını Faillerine İdam Cezası İstiyor
Berlin-Brandenburg Havalimanı’nda Tehlikeli Madde Alarmı Terminal 1 Boşaltıldı
Berlin-Brandenburg Havalimanı’nda Tehlikeli Madde Alarmı Terminal 1 Boşaltıldı
İsrail Lübnan’ın Güneyine Hava ve Topçu Saldırılarını Sürdürüyor
İsrail Lübnan’ın Güneyine Hava ve Topçu Saldırılarını Sürdürüyor
Haber ONDAN Haberin Doğru Adresi
Haber Ondan

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 HaberONDAN Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması