Almanya Başbakanı’nın Avrupa Birliği ve NATO Konusundaki Açıklamaları | Avrupa Birliği, NATO, Gümrük Vergisi Almanya Başbakanı, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Avrupa’nın birlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Avrupa’nın geçen hafta hızlı hareket edebileceğini gösterdiğini belirten yetkili, Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde kısa sürede bir araya gelindiğini ve gümrük vergisi tehditlerinden korkmayacakları konusunda hemfikir kaldıklarını ifade…
Almanya Başbakanı, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Avrupa’nın birlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Avrupa’nın geçen hafta hızlı hareket edebileceğini gösterdiğini belirten yetkili, Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde kısa sürede bir araya gelindiğini ve gümrük vergisi tehditlerinden korkmayacakları konusunda hemfikir kaldıklarını ifade etti.
Yetkili, birlik ve kararlılık göstererek ABD Başkanı’nın yeni gümrük vergisi tehditlerini önlediklerini dile getirerek, “Dünyada her kim gümrük vergileriyle Avrupa’ya karşı siyaset yapılması gerektiğini düşünüyorsa gerekirse buna karşı kendimizi savunmaya hazır ve bunu yapabilecek durumda olduğumuzu bilmeli ve şimdi biliyordur.” görüşünü paylaştı.
Almanya Başbakanı, ABD’nin Afganistan’da NATO birliklerine hiçbir zaman ihtiyaç duymadığını ve müttefik güçlerin çatışma sırasında cepheden uzak durduklarını belirtti. NATO’nun “Kalıcı Özgürlük Operasyonu” kapsamında 11 Eylül 2001’den sonra Amerika’nın yanında Afganistan’a gidildiğini ve bu ülkede uzun yıllar istikrarı ve güvenliği sağladıklarını dile getirdi.
Almanya Başbakanı, “Afganistan’da yaklaşık 20 yıl süren görev sırasında 59 Alman askeri hayatını kaybetti. 100’den fazlası çatışmalar ve saldırılarda -bazıları ağır şekilde- yaralandı. Müttefikimiz ABD’nin çıkarları için de yaptığımız bu görevin bugün aşağılanmasına ve küçümsenmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Almanya Başbakanı, Avrupalıların NATO’yu korumak ve Avrupa’nın içerisinden güçlendirmek istediklerini vurgulayarak, “Dünyada sert bir rüzgar esiyor ve etkilerini hissedeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Avrupa’ya öz güvenli olması çağrısında bulunan yetkili, “Sadece kendimiz de güç siyasetinin dilini konuşmayı öğrendiğimizde, kendimiz de bir Avrupa gücü haline geldiğimizde düşüncelerimizi dünyada en azından kısmen kabul ettirebiliriz.” dedi.
Almanya Başbakanı, yeni ortaklıklara açık olduklarını belirterek, “Biz, kurallara dayalı bir düzene bağlı kalmak isteyen egemen devletlerden oluşan dinamik ve atik bir ağın parçası olmak istiyoruz.” görüşünü paylaştı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]