Federal ajanın öldürdüğü kişi sonrasında tepkiler arttı. ABD’nin Minneapolis kentinde yaşanan olayın ardından Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesine (ICE) yönelik tepkiler yükseldi. Bazı Demokratlar, İç Güvenlik Bakanlığı’nın finansmanını içeren tasarıyı onaylamayacaklarını belirtirken, bu durum federal hükümetin kısmi kapanma riskini artırdı. Ticaret cephesinde ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile anlaşma halinde Kanada’ya uygulanacak gümrük vergisini duyurması dikkat çekti.
New York borsasında yatırımcılara yükseliş sinyali: Nvidia’nın CoreWeave’e yaptığı yatırım ve Microsoft’un yeni nesil yapay zeka çipi tanıtmasıyla borsada pozitif bir seyir görüldü. Yarı iletken sektöründen gelen olumlu haberlerle S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endeksleri değer kazandı. ABD’de endeks vadeli kontratlar ise karışık seyre işaret etti.
Altın ve gümüşte rekor yükseliş: Jeopolitik gerilimlerle birlikte altın ve gümüş fiyatları artarken, ABD tahvil piyasasında hafif satıcılı bir seyir dikkat çekiyor. Dolar endeksi ise dalgalı bir seyir izliyor ve Brent petrolün varil fiyatı düşüş yaşadı.
AB ve Hindistan arasında ticaret anlaşması bekleniyor: Avrupa borsalarında olumlu bir seyir izlenirken, AB ve Hindistan arasında yapılacak ticaret anlaşması beklentileri risk iştahını destekliyor. Asya borsalarında ise yarı iletken hisselerindeki yükseliş dikkat çekiyor.
Borsa İstanbul devam eden yükselişini sürdürdü: BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını yaparken, dolar/TL ise dalgalı bir seyir izledi. Bugün içeride sakin, dışarıda ise ABD’den önemli veriler takip edilecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]