Venezuela’nın Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, La Guaira’da meydana gelen depremden en fazla etkilenen bölgeyi ziyaret ederek yabancı arama kurtarma ekipleriyle buluştu. Rodriguez, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ve Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez’in de katılımıyla La Guaira Limanı’nda gerçekleşen ziyaret sırasında arama kurtarma ekiplerinin liderlerine “Venezuela Kahramanı” nişanını takdim etti. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bahtiyar ile AFAD Denizli İl Müdür Yardımcısı Haluk Önay Erten’e de kahramanlık nişanı verildi. Venezuela’nın Kahraman Köpeği nişanı ise Türk arama kurtarma ekiplerinin enkazlarda önemli bir rol oynayan 6 köpeğine takdim edildi.
Rodriguez’in Türkiye’ye yönelik teşekkür mesajı, Türkiye’nin Caracas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu’na iletilerek aktarıldı. Büyükelçi Karamanoğlu, Rodriguez’in yabancı arama kurtarma ekiplerine teşekkür etme törenini düzenlediğini ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na teşekkür mektubu ve nişanını ileteceğini belirtti.
Büyükelçi Karamanoğlu, Rodriguez’in kendisine Türk halkına ve Türkiye’ye duyduğu şükranı ilettiğini vurgulayarak, deprem anından itibaren Türkiye’nin Venezuela’ya olan desteğine teşekkürlerini iletti. Karamanoğlu ayrıca, “Venezuela Kahramanı” nişanının, Venezuela’nın yaşadığı yıkıcı depremlerde görev alan yabancı arama kurtarma ekiplerine verilmek üzere oluşturulduğunu belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]