Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan yetkili, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki (KDC) Ebola salgını hakkında endişe verici bilgiler paylaştı. KDC Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, salgın başladığı günden bu yana doğrulanan vaka sayısının 1048’e yükseldiği ve bunlardan 267’sinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu rakam, KDC’deki Ebola salgınının ilk ayındaki en yüksek vaka sayısı olarak kayda geçti.
Yetkili, salgının kontrol altına alınabilmesi için müdahalenin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Son iki haftada 19 sağlık merkezindeki yatak kapasitesinin 500’ün üzerine çıkarıldığı ve yerel sağlık çalışanlarının gözetimlerinin sıkılaştırıldığı bilgisini verdi. Ayrıca, Ebola riski taşıyan bireylerin artan bir şekilde korunma önlemleri talep ettiğine dikkat çekti.
Ebola salgını, KDC’nin doğusundaki Ituri eyaletinde 246 şüpheli vaka ve 65 ölümün ardından 15 Mayıs’ta resmi olarak ilan edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 17 Mayıs’ta salgın nedeniyle uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. Sağlık yetkilileri, mevcut salgının “Bundibugyo” virüsünden kaynaklandığını ve halihazırda onaylanmış bir tedavi veya aşının bulunmadığını belirtiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]