Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (HOMETEX), ev tekstili sektöründe önemli bir buluşma noktası olarak kabul edilmektedir. Fuar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Murat Şahinler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. TETSİAD liderliğinde KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen fuar, sektörün önde gelen global firmalarını 600’e yakın katılımcı firma ile bir araya getirdi. Bakan Bolat, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı ve Türkiye’nin ekonomik başarılarına vurgu yaptı.
Bakan Bolat, Türkiye’nin artık uluslararası ticaretin merkezi haline geldiğini belirterek, fuarın sektör için büyük önem taşıdığını ve sayısız fırsatlar sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin entegre tekstil sektörüne sahip önemli bir ülke olduğunu ve bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Bolat, fuarın prestijli kategorilere alındığını ve destek miktarının artırıldığını belirterek, katılımcı firmalara sağlanan desteğin önemine değindi.
Ev tekstili sektöründe Türkiye’nin öncü konumunu vurgulayan Bolat, ülkenin ev tekstili ihracatındaki başarısını öne çıkardı. Ayrıca, küresel ekonomik zorluklara rağmen Türkiye’nin ihracatında artış yaşandığını ve sektörün hızla gelişmeye devam ettiğini belirtti. Bolat, Türkiye’nin kriz dönemlerinde güçlü ve dayanıklı bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayarak, ülkenin üreticilere olan talebinin sürekli arttığını ifade etti.
Son olarak, Bakan Bolat ve beraberindeki heyet, fuarın açılışını gerçekleştirerek fuar alanındaki firmaların stantlarını ziyaret etti. Fuarda yapılan açıklamalarda, vatandaşların Kurban Bayramı alışverişleri için denetimlerin sıklaştırıldığı ve makul fiyatlarla alışveriş yapmalarının sağlanmaya çalışıldığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı ekiplerinin yoğun bir şekilde sahada olduğu ve kurallara uymayanlara cezai işlemler uygulandığı aktarıldı. Bu yılın ilk dört ayında yapılan denetimlerde 1,2 milyar liralık cezai işlem uygulandığı bilgisi paylaşıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]